Tänk att nytänk kan ge lyxigt gott i tänk och smak på nolltid och jag står mig in i dagen!

Lördag morgon. Eller snarare lördag förmiddag. Ligger kvar i sängen och sneglar på Nyhetsmorgon. Tudelad i mitt tänk hurvida jag ska fortsätta ha tv kvar i sovrummet eller ej.
En del av mig tycker att det är skönt att krypa ner i kvällningen och zappa på kanalerna.
Dock, om och när sömn behöver prioriteras finns risk att zappandet tas av sömnkontot. I alla fall mitt.
Och som idag ligger jag fortfarande kvar i sängen framför tv:n. Och visst var det ett medvetet val att låta bli alarm idag.
Missade dock att visualisera ett klockslag för gå stega mig upp ur sängen. Så tja, ligger kvar i värmen en stund till.

En gröna Anna tallrik med gröt i Annelie Engs  kök
Antik tallrik med lyxigt gott innehåll

Jobb väntar i eftermiddag så lördag är uran ledighet för mig. Otänkbart för någon att jobba helg. Själv jobbar jag med tänk av lyx och tacksamhet. I svårare tider är jag oerhört tacksam för mina jobberbjudanden och jobbuppdrag.

Lyx förresten. Ni som följer mig länge vet att jag inte är någon frukost människa. Bara jag får mitt kaffe med växtbaserad mjölk klarar jag mig långt fram på förmiddagen har jag tänk. Och också aktiverat mig efter.

Vet ni nu har jag tänkt om! Numera äter jag frukost every day!!!! En frukost tallrik som jag längtar till varje dag. Är ni nyfikna på vad ?

Skålar med havregryn rågflingor tranbär solrosfrön och linfrön i Annelie Engs kök.
Vad har jag i skålarna?

Jag äter numera gröt till frukost! Min egna hemmagjorda grötblandning. Knaprigt god med snabb tilllagning . Ett par minuter på spisen på med bär och en skvätt mjölk. Och gröt mixen i sig själv är så enkel att röra ihop. Jag förvar min grötblandning i en glasburk med lock. Stående vid spisen behöver jag inte ens ta fram den från skafferiet och sparar mer tid på morgonen.
Hur bra?
Recept på god grötblandning
Lika delar havregryn och rågflingor- 4 dl var

Solrosfrön och tranbär, torkade- 2 dl var

1 dl pumpafrön och 0,5 dl linfrön. Thats it!

Allt sammantaget blandar jag ingredienserna väl med en träslev och häller sedan över i en glasburk med lock.

Glasburk från Ikea med grötblandning hemma hos Annelie Eng
Grötblandning

Tillagning 1 portion

1,5 dl vatten och en nypa salt kokas upp i kastrull. Häll i 1 dl av grötblandningen och koka ihop i 3 min . Häll över på tallrik, på med en skvätt mjölk och ev frukt som tex blåbär eller skivad banan. Halleluja så gott. Och som jag står mig väl in i dagen.

Gröttallrik i porslin av Gröna Anna hemma hos Annelie Eng
Vilken frukosttallrik!

Tänk vad mycket som kan ingå i lyx! För denna gröt är lyxigt god och stärker mig lyxigt väl!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: