A little bit of history.. från den ena minuten till den andra är allt, precis allt föränderligt

Egentligen tänker jag att allt är värt sin historia. Fin tanke som också har sina tvivel emellanåt.

För visst är det så att vissa saker och händelser på sitt sätt gör mer avtryck i historien än andra?
Och sen har vi detta med världshistorien. Dess avtryck är lika många och föränderliga som historien är stor.
Svindlande tanke det där hur vida jag själv är en del av världshistoriens förändring. Faktiskt är jag en del i det, precis som du!

Queen Elisabeth II
Bye, bye jordelivet.

Och just det föränderliga som sker har gjort sig väl påmind genom att Elisabeth den II av Storbritannien dog i torsdags. Vid den eminenta åldern av 96 år och 70 år vid tronen är hon nu till historien.

Har sett flertalet dokumentärer om Queen Elisabeth dessa dagar och tagit del av historien. Min högkänslighet får mig att se dem och stanna av annat.

Queen Elisabeth II
Ung monark en gång i tiden

Vilka avtryck i historien som denna kvinna har satt! Med ledorden ” plikten framför allt” har hon varit sin tron och sitt folk troget ända in till sista andetaget. Så sent som i tisdags tillsatte hon den nya kvinnliga premiärministern! Kanske var det den tillsättningen som stod i fokus för hennes kropp att avklara innan det var dags.. På ett par dygn ändrades hela världshistorien. På samma sätt kan allas vår historia ändras lika snabbt. Allt, precis allt är föränderligt.

Queen Elisabeth II
Efter 70 år på tronen var det så dags. R.I.P Drottning Elisabeth den II

Hur som England har landssorg och prins Charles har tillträtt tronen vid 74 års ålder som King CharlesIII. Tänker att han har en stor roll att axla efter sin mor. Men ändå har nog ingen annan haft så lång startsträcka inför att tillträda sin roll som han. Möjligheterna att studera drottning Elisabeth i sin roll som drottning har han haft under alla dessa år. Tänker att han kommer klara rollen bra precis som han gjorde med ditt premiärtal till Brittiska folket igår.

King Charles III
Från prins till Kung med lång startsträcka.

Ett stycke ny historia är nu satt med Kung Charles III tillträde och hans tal . Och yes, när även nationalsången har fått sin ändring till ”Good save the King”, tja då är allt föränderligt!

King Charles III with his wife Camilla and pris William.
Den nya kungen vid sin tron tillsammans med sin drittning och sin prins. Nutid.

Medvetet och väl kan vi alla sätta de bästa avtrycken i vår egna historia.
Vila i frid Queen Elisabeth II

Take care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: