Medvetet val av lugn stund, pesto och mer stearin än elförbrukning

God mitt i veckan middag igår med pasta och pesto. Smart val detta att göra en grund där alla sen kan blanda i sina egna favoritgrönsaker och låta bli de som vi själva inte är så förtjusta i. Lite protein av mer köttaktig karaktär funkar också för den som inte är vegetarian. Och där med sitter alla sedan nöjda och med mätta magar runt middagsbordet!

Middagsgod middafstallrik med pasta och pesto hos Annelie Eng
Middagsgott med pasta och pesto😋

Förövrigt tv-afton med partiledardebatt med Sveriges 2 statsminister kandidater. Som ni alla vet stundar det val i vårt land till helgen. Att avlägga sin röst är för mig viktigt. En grund i demokratiin och den kvinnliga rösträtten. Så dessa dagar fram till söndag, då jag ska avlägga min röst tar jag del av dessa debatter för att stärka mitt val som det bästa för mig och vårt land och samhälle. Och till dig som inte vet vad du ska rösta på och inte har möjlighet att sätta dig in i de olika partierna. Rösta blankt, så att du i alla fall avlägger din röst. Grunden i demokratiin är viktig!

Svart hall i Annelie Engs våning med ljuslykta och lampor.
Ljuslyktan tänd och smålamor ska släckas ner

Från politik till elkaos. Jag kan i mitt lilla hushåll inte bidra för så mycket. Tänker ändå att många bäckar små.. Så smålamporna här hemma får nu och framåt stå mer avstängda. Sen tror jag att ljuset behövs, så värmeljusets sken agerar istället ljuspunkter i kvällningen här hemma. Smart val måste jag säga! De skapar ljus, värme och myskänsla. Samtidigt som de i utbyte av att ha mer ” onödiga lampor släckta” bidrar till ett sparande av el. Vilket gynnar oss alla numera!

Hur tänker ni om elkaoset, elpriser och sparande av el?

Morgonkaffe i sängen hos Annelie Eng
God morgon start med kaffe i sängen😍😋🙏

Startade den tidiga morgonen med en kaffe i sängen. Lugnt, skönt, värmande och gott. Bra start på dagen inför annat denna torsdag. Ni vet ibland behöver man medvetet och väl ge sig själv stunder och samlande av energi.

Take care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: