Allt är ändå övergående och förändringens vindar blåser alltid varmt för den som innehar vilja och ödmjukhet. 

Sitter ute i morgonsolen. Morgonkaffet smakar så gott i värmande sol. Centrum vaknar ikapp med måsarnas skrik. Semestertider skapar lugnare tempo även i centrum. Hur är det då med semester? Är det med 3 år in i pandemi fortfarande en klassfråga? Tacka fan för att det är det. .

Jag tror bestämt att det är folket som bygger landet som står hemmavid och kvar. Det är inte majoriteten av enastående singelmammor som kan packa ihop ungar och dra iväg några veckor till rivieran. Ändå är det de som är som mest slitna ..

Annelie Eng bland hav och båtar. Annelie Eng i skor från ASOS. Annelie Eng i svart klänning.
Singelmorsa i semestertider

Skönt ändå med insikt om att allt inte handlar enbart om semester. För hade det gjort det hade alla singelmammor skaffat sig en man som indirekt betalat kalaset för mamman med ungar i semestertider.
Singelmammorna är enastående i grupp och själva! De fixar livet, de fixar semestertider! Kraften av eget handlingsansvar är stor hos den gruppen. Tillskillnad mot mängder av kvinnor i nya fruars klubb och de män som hoppar in i klubben och underlägset lever efter en nya fruas regler. Nya fruars klubb- Klubben av kvinnor som skapar orättvisa mellan ” mina och dina ungar och inte låter partnerns ungar ha sin egna tid med sin förälder. Och i semestertider, ja herre gud vad det åks runt med endast tanke på sitt och sina. Och ändå, som i en fantasi värld vill de framhäva sin egna godhet. Spelar liksom ingen roll att de tvingat sig in i andra ungars liv med både fulknep och mutningar. Tror aldrig någonsin jag blir klok på orättvisor som skapas genom den klubbens val. Men ändå så lärorikt att stå utanför och se hur egots makter helt kan tappa ödmjukhet för andra än sitt egna.
Tack vare nya fruars klubb finns det ungar som inte längre får en egen semestertripp med sin förälder, inte får ett ända bidrag till körkort eller inte ens den där på tu man hand stunden med sin förälder under resten av året. Med nya fruars klubb står klubbens kvinnor och barn i centrum, 7 dagar i veckan året runt.

Nya varvet Göteborg.  Älvsborgsbron i Göteborg
Vackra Göteborg!

Funderar på om det är svartsjuka som färgar klubbens regler. Jag menar om man själv kör med fulknep och framhåller sig själv då tror man kanske att världen är lika dan..

Jag blickar ut över centrumkärnans landskap. Jag känner mig priviligerad. Dels över erfarenheten i gruppen som enastående singelmorsa . Dels över eget handlingsansvar som tagit mig dit jag är idag. Dit där jag väljer även i semestertider vad som är bäst för mig och inte nyttjar någons mans pengar till det.
Hur som förändringens tid är inte förbi och även den man som indirekt lägger pengar, tid och energi på partnerns ungar och inte sina egna kan en dag vakna upp och se sin egna underlägsenhet i nya fruars klubbs regerande. Med den insikten kan också svångremmen dras åt av den mannen som idag betalar för andras ungar utan att varken bidra med tid energi eller pengar till sina egna ungar. Och kanske är det ett uppvaknande påväg när, de av nya fruars klubb styrda männen, tar små och fler steg utanför klubbens regelverk och utan att delge de till regeringen.. .

Och till kvinnorna i nya fruars klubb: en dag är dagen eran då ni genom eget handlingsansvar utan utnyttjande av andra ungars rättigheter skapar er en helt annan ödmjukhet till andra och resterande del av världen. Sen om det uppvaknandet kommer av att ni får bekänna färg av samma ruttna beteende som ni påtvingat andra med. Tja det återstår att se.
Allt är ändå övergående och förändringens vindar blåser alltid varmt för den som innehar vilja och ödmjukhet.

Take care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: