Att ändra kurs & välja bort med tydligare ja & nej gör mig till en jävel på att genomföra mina drömmar

Fredag och sista vardagen för år 2023. Brukar ni reflektera över året som gått? Vilka drömmar ni uppfyllde och vilka ni skjuter ytterligare 1 år framåt i tiden?

Jag är själv mindre bra på årsavstämning . Stämmer mer av under året . Ändrar kurs där det behövs och går i mina reflektioner tills jag hittar nya vägar att stega på.

Inspireras minst av tugg och stillastående i saker som inte är som tänkt.
Inspireras istället stort av tanken av att vara en jävel på att genomföra mina drömmar genom eget handlingsansvar!

Så Nix någon årsreflektion eller årskrönika kommer inte här. Men dock några punkter att ta vidare in i 2024. För den som låter sig vara öppen för det.

Jag tänker ”att göra det jag vill och kan” innebär mycket mer mellan raderna än vad jag först tänkt och trott en gång i tiden när jag sprang på den kombon av ord
Bakom de orden ligger bla att stärka mig i min egna känsla. Min känsla är min, unik och lika viktig som för den som har motsatt känsla. De som vill få min känsla att att vara fel eller få mig att låta bli att lyssna till den- Sorry där blir jag framöver mer fåordig än öppen.

Annelie Eng vinterkväll på kvällspromenad
Jag, en unikhet!


Jag tänker också att mer ”viktigt på riktigt” är att vara i gott och godare sällskap där någon frågar för att man är intresserad av mina svar och inte för att man vill ha speciella svar.

Jag tänker också att tydliga ja och nej efter just min känsla är av vikt in i det nya året.
Jag har för första gången en kombo av tid för mycket jobb och många jobbuppdrag att stoppa in som bästa innehåll av tiden. En livsstil varken ny och eller unik för mig . Under mina första år som vuxen hade jag flera olika anställningar samtidigt och arbetade dag kväll och helg. En tid som jag minns som trivsam!

Absolut att jag liksom andra har vissa arbetsuppgifter som jag gillar mindre än andra. Men vet ni i sant mormors arv och i hennes anda är jag så otroligt tacksam för jobbförfrågningar och möjligheterna jag fått. Det ger också en ekonomisk lättnad med intäkter in.
God kombo för 2024 helt enkelt!

Annelie Engs skugga i kvällsmörkret
Mitt unika jag och skugga!

Sist men inte minst åter till nej och ja. Relationer utan värme och öppenhet för mig som person går mer och mer bort. Det finns ingen ärlighet som jag behöver i att bli fälld eller besviken över att det som planerats med mig går bort när roligare saker kommer till. Självklart är ingen fullkomlig. Men tja, ibland kan man se tillbaks att man, jag i detta fallet ofta snurrat runt i trassliga relationer utan att bli värdesatt för min fantastiska unikhet. Och vet ni ingen annan än jag själv har ansvaret att sätta ner foten bastant och söka mig vidare bort från svek och falskhet. Där min svaghet som människa på sitt sätt utnyttjas.
Så mina vänner låt er inspireras till nya steg om så i ensamhet, men ta dem!
Tänjer att ingen mår bra av människor som inte står upp starkt vid vår sida. Eller hur?

Steg för steg, sakta och säkert mot det ni värdesätter och mår bra av. Låt er ta de stegen istället för tvärtom.

Nu fortsatt knappande på jobbdatorn för gott avslut och resultat denna den sista vardagen av 2023!

Take Care! Kram A.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: