Hur att låta de oskrivna lagarnas säte bli passé & få vårt nya år 2024 gå i bräschen för nutidens nya bästa val- som min drömlista!

Måndag. Helgdag och nytt år. Kanske finns det inte 2 dagar bredvid varandra som är så fulla av kontraster som igår och idag.
I går nyårsafton och en slags oskriven lag i att vara full av glitter, glamour och vara i stora samlingar. Idag, nyårsdagen där soffhäng godisrester pizza Ivanhoe på tv i ensamhet är mer legalt än någon annan dag.

Märkligt hur det här med oskrivna vi lagar som ändå inte är det bästa för alla lever vidare genom sekel och generationer.
Hur många av oss har genom åren någon gång befunnit oss i samlingar, bara för att det ska vara så att man ska vara där, fast att vi varken känt trivsel eller tillhörighet?
Trots allt är många oskrivna lagar, kanske de flesta ärvda sådana. Och inte alltid nutidsanpassade.

Vad gäller nyårsfirande ser familjer, hushåll, samhällen världen och miljön helt annorlunda ut än sen jag var barn.
Frågar mig hur det kommer dig att fyrverkeriernas tid ännu inte är förbi?
Att slänga ut pengar på detta som så skrämmer både djur och människor, är mer korkat av vuxenvärlden i nutid än att låta bli att skänka tid energi eller pengar till välgörenhet!

Nyårsfyrverkerierna 2024
Kommer aldrig förstå det vackra med att skjuta pengar i skyn.,

Ni vet i nutid, viktigare än någonsin “att ingen kan gör allt, men tillsammans kan vi flytta berg!”
Kanske är det just nu, under de första timmarna på ett nytt år, 2024 i det här fallet, som de oskrivna lagarna bör justeras med nutid.

En gång i tiden levde jag ett liv med årligt kaffekalas på nyårsdagen för firande av årets första födelsedag. Kan vara så att med de oskrivna lagarna i botten av hur dagen innan ska firas så är just kaffekalas en helt annan dag att föredra. Och födelsedagsfirande en annan dag.
Hur som då var då, i en helt annan tid.

Blickar ut på näst intill spöklikt gråa och tysta gator. Njuter av kaffet på insidan. Då i de svunna tiderna drack jag nästan inget kaffe alls, förutom till cigarretterna då. Jag rökte på den tiden. Nutid och jag börjar dagen med en balja kaffe och växtbaserad mjölk. En ypperligt god kombo som smakar mycket bra, utan cigarretter. De sa jag upp bekantskapen med för många år sedan. Ett viktigt vägval för mig!

Glad och tacksam över att julens röda nu är ett minne blott. Ihoppackade och klart för förrådsvila. Ett medvetet bra val för mig att ha detta avklarat. Det mest ansträngda kvar är bärandet till förrådet.

Idag ska jag istället fylla mig med mina egna funderingar av drömmar som jag vill sätta verklighets prägel på. Jag vet, även att jag tvivlar ibland, att jag en jävel på att genomföra mina drömmar! Små som stora.
Om jag har de på pränt så kan jag också när tiden är inne, bocka av dem. Och med det, stärka mig själv med hur väl jag har genomfört det jag vill och kan.

Annelie Engs svart vita hem!
Den bästa nytändningen med nytt år är att ha julen bortstädad!

Och det jag vill och kan, tja det är just vad jag vill och kan. Behöver nödvändigtvis inte vara samma saker som andra människor tycker, enligt sin världskarta att jag ska vilja och kunna göra.
Så åter till nutid och att i dag den första av årets dagar: Drömlista ska skrivas för att jag vill och kan, några ting ska sorteras inom hemmets väggar som en förberedelse inför imorgon då en hektisk arbetsperiod startar. Som jag förövrigt ser väl i fram emot och är evigt tacksam för! Hörrni att trivas på jobbet är av vikt!

Annelie Eng i flanellpyjamas
I pyjamas vill jag leva och bo!

Utöver detta ska pyjamasen vara på hela dagen lång. Älskar att gå runt pyjamas klädd. Idag ska överdragsbyxorna också på om en stund när kaffet är upp drucket. Årets första dagliga walk ska göras och gå i bräschen för en daglig återkommande walk.
En god middag fram emot kvällskvisten ska lagas i ett slags storkoks-tema så att värma i mikron är det mest ansträngande vad gäller matintag mellan jobbuppdragen kommande dagar.
Det finns många fördelar med singelhushåll i medelåldern och att kunna lägga tid på det man vill och kan!

Sen var det detta med nyårsdagen och Ivanhoe. Vet ni, som grädde på moset av nytänk, tror jag bestämt att jag sett klart den filmen. Min tid är mer värdefull än att se om den och ska läggas på annat. Och därmed avslutar jag inlägget med en nutidsuppdatering av oskrivna lagar som bas för nya året.

Inredning

Svart matta- Trendcarpet

Vita sittpuffar- Gekås

TV-bänk & vitrinskåp – Baazar.se

Soffbord- Ikea

Kläder

Flanellpyjamas- Cubus

Välkommen 2024!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: