Att förändra sitt beteende stegvis samt låta tobakfritt snus och det nikotinfria bli attraktion

Tänk så många beteenden som vi skapar oss under våra liv. Ända från barnsben adderar vi beteende som vi inte har fötts med. En del bra och en del som kan vara mindre bra för oss, våra kroppar och vår utveckling. 

Vi ärvs in i mängder av beteendenunder de första barnaåren av vår närmaste omgivning. Väl alltså att som vuxen medvetengöra vad vi själva bidrar med till nästa generation, så att vi förmedlar vettiga beteenden vidare. 

 Ju mer vi medvetengör vart vi själva vill ta oss i våra liv och vad vi mår bra och mindre bra av, så kan vi också identifiera och göra oss av med redan satt beteende. För att därefter plantera in och öva in nytt önskvärt beteende till varaktig. 

Hur smart är inte det?

Cigaretterna var mina bästa vänner under tonåren och mitt tidiga vuxenliv.  Jag skapade mig ett beteende med dem som jag där och då aldrig trodde att jag skulle kunna leva utan.  När långt senare öppnade upp mig själv och såg vilka begränsningar som kärleksrelationen till cigaretterna gav mig, kunde jag också bryta den relationen. Attraktionen fanns i allt det som jag såg kunna nå som icke rökare. Idag är jag mycket glad och tacksam över att jag sa hej då till cigaretterna och det skapade beteendet som rökare för mängder av år sedan.

Annelie Eng i tonåren
I en annan del av livet..

En klapp på axeln och bra jobbat till mig själv!

Snus har jag testat en gång. Det slutade med att jag kräktes.. Så nej snusning varken har eller har haft någon attraktion på mig. Det har ingen betydelse om det är tobaksfritt snus eller inte.

En del i min bekantskapskrets har gått från cigaretter till just snusning. För att sedan bli kvar där med snusningen som ett nytt skapat beteende istället för rökningen. Jag har svårt att tro att det var målet från början. 

Hur som visste du att Sverige länge har legat långt fram när det gäller avskaffandet av farlig tobak i produkter?

Visst är väl det år2023 fantastiskt?

Att vara med och lyfta detta genom att skriva denna text ihop med leverantörer av tobaksfria nikotin påsar känns bra och viktigt för att få fler att sluta snusa.

Jag tänker att om en snusare byter ut sitt tobaksfyllda snus mot något av LyftVoltLundgrensZynVeloeller Aces tobaksfria nikotinpåsar blir det där efter sedan enklare att också bryta själva beteendet med att stoppa in en snus. Nikotinbehovet är då redan brutet. Det är mer då istället att medvetengöra när och varför man greppar en påse och stoppar under läppen.

Annelie Eng speglar sig i guldig spegel och har Ray Ban solglasögon på sig
Erfarenhet kan stärka till nya bättre val

 Fram för att hjälpas åt att lyfta och få fler att bli tobaksfria!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: