Blicken går alltid att lyfta, även när det sitter i ögonen

Två ögon. Innebär att vi alla skulle kunna vara skarpsynta., vad det nu skulle innebära.. Två ögon i dessa tider innebär dubbel dos av kliande rinnande ögon och dubbla ögonlock som sitter på trekvart av allergitrötthet

Jäklar i havet vad pollen halten sätter sig ordentligt i mina ögon dessa dagar. Och visst skulle jag kunna låta mig begränsas av det och stanna inomhus..

Annelie Eng med blicken mot skyn bakom sina Ray ban solglasögon i den första värmande vårsolen
Dubbla ögon kan ge dubbel kraft i seendet

Gör istället vad jag kan för att ta vara på utomhus och vädrets makter. En tablett mot ögonkliande på morgonen och därefter ögondroppar ett flertalet gånger per dag. Sen är det solglasen på. Utomhus är gott att vara och bakom mina solglasögon trivs jag bra.
Vet också att dubbelt upp av kliande är övergående. Jag har mitt dilemma nu i den första delen av pollensäsongen. Visualiserar att den delen snart är övergående.
Murar och barriärer av begränsningar är väl ändå till för att rivas?

Tänker att det är samma i mängder av livets delar. Uppförsbackar och hinder gör livets väg snitslad och som en bergochdalbana. I alla fall om vi väljer att lyfta blicken och använda det det dubbla av ögonens styrka och vidga vyn. Då tar vi oss över och förbi det branta ibland också mörka uppför och får sen ta del av ljummen medvind i ljus nerförsbacke. För visst finns ljuset skymtande i gryningskanten av den bäcksvarta natten?

Annelie Eng bär Ray ban solglasögon i solsken.
Allt är övergående

Det kommer alltid nytt. Dock kanske inte alltid av det vi förväntar. Det kan vara helt annat som ger styrka kraft och mod än det vi tänkte.
Även om vi har klamrat oss fast vid det gamla alldeles för länge. Oavsett vad det är, så finns alltid steget att ta in i nytt. Likaväl beteende handlingar och relationer. Känner vi oss inte tillfreds med vad som ges. Lyft blicken vidga vyn och se bortom det som syns i det du står i .
Ögon x 2 har sin kraft om vi använder dem.


Och sist men inte minst kan jag tipsa om att allt, pollenkliande och trötthet som livets andra påfrestningar, är övergående.
Hänger ni med- Allt är övergående

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: