Avstickare från vardagsrutiner och dåligt tänk ger mig lyx & tillgång istället för låst läge

Vaknade av att kylig luft trängde in genom mitt öppna sovrumsfönster. 2 timmar senare ligger jag fortfarande kvar under det värmande duntäcket. Morgonreflektion gjord och sovrums tv:n med Nyhetsmorgon har i stället mitt fokus.Jag har inte ens varit uppe och hämtat kaffe…

Lyxmorgon helt enkelt. Jag trivs med vardag och dess rutiner. Dock ger det mig gott att göra avstickare därifrån. Idag blev en sådan morgon.

Ett öppet sovrumsfönster bakom gardinlängder i sammet
Brr, kylig morgonluft

Tänk att små knep och knåp samt avstickande steg kan göra mer gott än tidigare och få mig att känna lyxkänsla.
Tillgång och lyx är helt annat idag än tidigare i livet. Förr bestås det innehållet av mer pengar och dyra inköp. Något som jag ofta inte har kunnat matcha och inte heller kan idag. Skillnaden på nu och då är att tillgång och lyx har mer med mina tankar och val att göra . Hur jag förhåller mig och stoppar in. Så klart att även jag kan fastna i tanken på vad jag inte har och vad jag tror att alla andra har…! Värdelös tankegång! Försöker hålla mig borta från det tänket så ofta och så länge det går. Finns inget som tillför i det tänket. Tvärtom blir jag låst av .

Höstblomma i vit porslinskruka på bänken i Annelie Engs kök
Färgklick av höst i köket

Strax ska jag fortsätta min lyxmorgon med en väl medveten försenad kaffe i köket vid min nya höstblomma. Och bara det hörrni, att i årstidsväxlingarna förära sig en för säsongen färgklick till blomma. Så lyxig fint i hemmet
Medvetna val i avstickare från rutin och vardagens jämnhet. Små steg som ger mig kraft utan att förstöra det som rutiner byggt upp.
Bra och fint denna höstmorgon!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: