Bemötande & högkänslig stärkelse

Tidig måndag morgon och en ny vecka ligger framför . Härlig eller tungt? Känner vi oss kraftfulla och laddade av helgen som nyss passerat? Mäktigt detta med att vi själva kan påverka oss själva till mer kraftfullhet och välbefinnande än vi tror.

Mäktigt också att vi kan påverka varandra gott genom att se andra för dem de är och intressera oss för vad som får dem att bli kraftfulla och söka bidra med det istället för tvärtom.

Som high sensitive person är det helt annat som gör mig förberedd för ny vecka än vad jag själv oftast trott tidigare i historien.

Med min högkänslighet har jag svårare att filtrera intryck och jag bearbetar också intrycken på ett djupare plan än många andra. Skulle kunna kalla det för att hjärnan går på högvarv oftare och av mer än vad som är vanligt för andra.

Ändå är min känslighet är en kraft som ofta gör mig kreativ!

Däremot flödar inte kreativiteten hos mig genom att ingå i samlingar i lokaler med mängder av människor och ting. Det får mig ut-dränerad. 40 minuter i ett köpcentra och jag vill hem till mitt lugn igen.

Att ägna helgen till att besöka stora shoppingcentra är något sim jag har omvärderat ju mer jag lär om mig själv. Det tar mer än vad det ger. Tacksam att leva i en tid som möjliggör handling av det mesta som jag behöver på nätet.

Känslan av kraftfullhet ökar av omgivning som bemöter efter de personer vi är och inte efter onödiga förväntningar efter andras världskartor. Håller ni med mig?

När kommentarer som ” Var inte så känslig” och ”släpp det bara” ses som det självklara minskar likaväl min självkänsla som kraft och kreativitet. Jag blir trött. Riktigt trött! Tänk så många gånger jag genom åren ändå gett ett leende tillbaka och visat ok till att jag måste rätta in mig i detta lede!

Idag är jag tacksam över att vara en person som alltid har nära till känslor. Jag har en mer ödmjuk inställning till tillgången av mina känslor och mig själv

Min tillgång laddas av stärkelse till den person jag är och minimeras och förminskas av motsatsen. Det sistnämnda för också med sig en lägre självkänsla för mig. Vilken omgivning och miljö tror ni jag väljer?

Hoppas ni är gott laddade för ny vecka och känner kraften att kunna göra den till er bästa!

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: