Eldsken, mitt ansvar & min oro

( Inlägget innehåller reklam med länkar till Baazar.se & LG Nordic)

Söndag. Sista söndagen av julledigheten. Imorgon smäller Sverige upp för vårtermin av skolor och de verksamheter som eventuellt hållit julledigt.

Så många frågor och oro för många av oss med öppnandet av skola i nuläget..,

Jag tillhör dem som tror på att ha skolan öppen. Jag tänker att det är bättre att dra i annat än att bomma igen skolan för att minska smittspridningen.

Skolan fyller sin funktion och är en oas för många barn och ungdomar. Alla hem kan inte erbjuda optimal studiero. Sen har vi detta med smittspridningen som skenar i dagsläget.,.

Kan skolorna erbjuda det som krävs för att inte smittan ska öka och ta fäste i våra skolor?

Jag tror helt klart att det finns mer att göra för att förebygga i skolmiljö och underlätta för att våra barn och ungdomar ska kunna vistas så mycket som möjligt i skolan även under denna pandemitid.

Skulle man kunna införa munskydd på, i skolmiljö bland både barn och vuxna?

Jag tänker att varför inte. Andra yrkesgrupper arbetar alltid med munskydd på oavsett pandemi eller inte. Tänker att den som inte har symtom minskar sin möjlighet att smitta andra med munskydd på.

Provtagning med snabbtester innan inträde i skolan sker?

Jag tänker att om det är möjligt några dagar per vecka ökar möjligheten att de med virus och smitta utan symtom upptäcks och inte då kommer beblanda sig med andra i skolan

Visst verkar inte snabbtesterna vara 100 pålitliga. Men i de fall de ger utslag på Corona verkar det stämma iallafall. Och då kommer de personerna inte vidare in i skolan..

Sen har vi detta med avstånd. Jag har full förståelse att med stora klasser och trånga klassrum är det svårt att hålla avstånd. Samt att lek och närhet hör barnaåren tid.

Varför ändå inte lägga på ALLA skolledningar att lägga i en ytterligare högre växel för att skapa utrymme och möjlighet till avståndshållning i skolmiljö?

Ett säkert kort att dra i är att hitta på andra lösningar än bambaköer med trängsel vid skollunch!!

Tidig söndag morgon i ljusets och ”fake eldens sken”. Funderingar och reflektion. Och ja, jag är orolig över den skenande smittan och att våra skolor ska behöva stängas. De 2 punkterna gynnar inte allas vår framtid!

För egen del är jag dubbel vaccinerad som ni vet. Och snart är det dax gör tredje sprutan. Jag har börjat det nya året med influensa och sängläge. Kanske är det Corona, kanske inte. Har ännu inte fått svar. Hur som avstår jag mer än gärna en ny period av sängläge och nedsatta krafter. När varje steg uppe är en kraftansträngning kommer jag fortsätta bidra och göra vad jag kan för att minimera eventuell möjlig smittspridning:

.• Munskydd– med,tillhands och på där det behövs

Avstånd– att jag tar ansvar och ser till att jag håller mig på min kant och mina mötare på sin kant

Handsprit– med, tillhands och händerna spritas innan och efter nya ting greppas som handtag tex

VACCINATION– så fort tiden är inne för mina 6 månader sen spruta 2, tar jag ansvar för att ett tredje stick blir av

Tja det var mina punkter och funderingar denna tidiga söndagsmorgon.

Mediabänk från Baazar.se

Tv från LG Nordic

Take Care! Kram A.

2 svar på ”Eldsken, mitt ansvar & min oro

  1. Ja, skolan behöver vara öppen inte minst för att så många barn behöver detta för att må bra. Psykisk hälsa är ett ämne som många helt frånser ifrån under prat om pandemi. Men den är så viktig för att barn ska utvecklas och bli till hälsosamma vuxna ju!

    1. Jag tror precis som du att det är mycket mycket viktigt. Och jag tror att hela vuxenvärlden kan bidra med en högre växel gör att det skolan ska förbli öppen!😊

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: