Go start, nyförälskad & nya punkter utan stress

Sitter där i tidig morgontimma. Dagen är den åttonde in på det nya året. Lördag och helg. Ändå är jag vaken strax innan klockan sex. Har jag sovit för mycket?

Finns säkerligen någon vars teori skulle kunna ligga i den linjen. För egen del kan jag konstatera att det där att vara sjuk och sova lite när som också stör nattsömnens längd.

Tänker lägga fokus på att komma tillbaks till en god årsstart, om än några dagar sent. En försenad start vars punkter kommer öka möjlighet att få tillbaks nattsömnens optimala längd. Allt för att påverka mig till bästa versionen av mig själv. Häng med så kanske någon av punkterna också är för dig:

Egentligen har jag inga problem med att vara vaken i ottan oavsett helg eller vardag. Jag känner trivsel med att ha en lång dag framför. Att kunna starta dagen i lugn takt med 3 M, Kaffe, bloggande och nyhetslösning. Kanske också en pw skulle sitta bra där på morgonkvisten innan jobbuppdragen tar vid?

Nix pix, kommer jag genast fram till. Morgonstundens guld i mun behöver lugnet. Den så väl dagligt behövliga pw:n gör sig så mycket bättre vid lunchen, i eftermiddagen eller i kvällningen. I alla fall för mig. Och visst är det väl så att livet handlar om att skaffa sig erfarenheter för att stoppa in rätt innehåll i tiden vid rätt tillfälle?

Åttonde dagen in på det nya året med en blandning av virus och helgdagar har jag inte känt av den där ”gostarten” för det nya året. Kan bero att ”karta och kompass” ännu saknas..?

Med andra ord är det dags att författa ner punkter och struktur. Vad jag vill och kan. Min manuella årsalmanacka är bästa verktyget här i kombination med penna & mina funderingar och reflektioner av erfarenhet, upplevelser och målbilder.

Driva företag med heltidsuppdrag & studier på minst halvtid kräver sin struktur. Och sin passion! Att leta rätt på vart man har sin passion kan ge en gratisskjuts till att klara mer eller annat än vad man tror och tidigare har gjort. Glöden ni vet, och nyförälskekänslan- har ni den i det ni tar er för i nuet?

Passionen för mina jobbuppdrag har också gett en slags ro till att klara fler och mer. Att stoppa in studier vid sidan om gör mig galet nyförälskad. Att lära mig mer om det som intresserar mig så stort.

Att stoppa in det vi själva vill på vår tid, istället för det som någon annan vill. Visst bör väl det vara en rättighet för alla?

Tror faktiskt att dagen idag ska bjuda på en liten promenadstart. Som just en start på min nysatta karta för 2022. Tror att både den och kartan ger minskning av stresskänslan som infunnit sig de sista dagarna över det som tänkts men som inte blivit av.

Tänker att inredning och struktur i hemmet kommer fortsätta ha sin egna överskrift vid sidan av på mitt 2022. Visionen och målbilden finns tydligt och klart i mitt inre. Mitt önskade läge kommer infinna sig när tiden är den rätta. Universumslagar ni vet.

Tittar ut en extra gång på snöslasket utanför. Det var några dagar sen och jag tror bestämt att lite rödmosiga kinder av frisk luft kommer göra sig bra. Och därmed är jag igång med ett mer spännande än stressigt 2022!

Take Care. Kram A.

2 svar på ”Go start, nyförälskad & nya punkter utan stress

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: