Förhållningssätt med nya tankar som kan göra oss mer redo för hösten!

Idag börjar skolorna. Ett riktmärke för höststart.

Är vi redo? Även om sommar temperaturerna kan vara ett tag till så blir det mer vardagsliv och rutiner nu för de flesta. Jag tänker att acceptans av det vi inte kan påverka gör oss mer redo och ökar förhållningssättet till mer gott.

Att ha ett gott förhållningssätt ökar inte bara känslan av att vara redo för höst, utan också för livet i stort.
Hur förhåller jag mig till att ta mig dit jag vill i höst?

Att tänka rätt tankar och jag är en bra bit på väg. Attraktion! Tankar som liksom pånyttföder mig till att förhålla mig i det som sker och har skett. Som att sommaren byts till höst oavsett vad jag gjort och om det jag tänkte och ville göra under sommaren inte blev av. Acceptans av de steg jag tog och det jag gjort för mig närmare ”redo för höst känslan ” De steg jag inte har tagit eller de som inte ledde till det jag ville, är inga tankar jag behöver ge mer fotfäste.

Lägger också till att vad andra har gjort eller inte gjort. Det är mindre spännande att lägga tid och energi på än att hitta de små glädjeämnena i det egna livet. Det är med förhållningssätt att se de enkla lilla av glädje som ger fortsatt goda steg framåt till en fin höst.

Annelie Eng bär stjärntröja.
En stjärntröja på och ”starkänslan” gör sig mer påmind.

Med några yttre attribut som tex en stjärntröja kan vi enkelt påminna oss själva om den star vi alla är. Lär vi oss känna den känslan på riktigt inom oss om oss själva, behöver vi aldrig någonsin därefter nyttja ”starkänslan” till att vara förmer än andra!
Göd den stjärna du är. Låt andra vara lika fint blinkande stjärnor i din tankesvär.

Med ett gott förhållningssätt stegar vi vidare genom att sortera tankar och att inte göda tankar som att vi själva vet mer, är bättre eller viktigare än någon annan!

Och där är är vi höstredo eller hur

Take care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: