Generös & givmild – öva upp ditt unika jag i advent med detta istället för tvärtom

Adventstider. När barnen är små rusar man på. Nästan som i ungdomens upptäckar-dagar som ska räcka till allt. ”Viktigt på riktigt” är ibland svårt att ta sig tid till att reflektera över.


Det är tiden sedan. I den ” ljuva medelåldern” som vi kan förlikas med det att det vi inte gjorde då eller gjorde då är historia. Inget vi måste fortsätta med. Utan vi kan ta till nytt som passar bättre idag när vi vet mer .

För sta advent och första ljuset tänt i svart adventsljusstake
Första ljuset tänt

Visst är det fint att tiden räcker till reflektioner?

Och att få tiden att räcka till blir mer ”viktigt på riktigt” än perioderna innan.
Att slänga ut sin tid på människor som inte har de värderingarna som vi själva eftersöker. Eller slösa tiden på att bli sedd av människor som inte ser en för den man är, går numera bort. Träffar som aldrig blir av och avbokningar i sista minut för tiden att räcka till mindre “viktigt på riktig” En skön känsla när man kommer dit, till insikt, att man bryter tid som bara annars går till väntan. Ett ok från axlarna som försvinner. Skönt.
Så nix, ”viktigt på riktigt” är inte att säga och att sen inte göra. ”Viktigt på riktigt” är inte att boka av för annat roligare. ”Viktigt på riktigt” är att bemöta varje människa som unik och respektfull. ”Viktigt på riktigt” är att se människor för dem de är. Och därmed inte sagt att ingen människa är mer fullkomlig än någon annan. Inte ens jag och mina egna barn, ha ha!

Annelie Eng ser sig själv i en guldgula i en julgran.
Let wishes come true

Viktigt på riktigt är att vara generös. Tid, energi och pengar – 3 fantastiska områden att utveckla sig själv som människa genom att öka sin generositet inom.
Adventstider. ”Viktigt på riktigt”att ta sig tid för reflektion. Det vi inte gjorde igår går alltid att göra idag. Och ingen blir mer fullkomlig än sitt sämsta bemötande mot en annan människa. Varken jag är du!

Önskar dig en fin och eftertänksam första advent.
Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: