Recept & supertips i tider av mörker ensamhet & fördyrade levnads- & omkostnader ihop med kaos bland jullådorna.

Recept nederst i inlägget!! Och missa inte min senaste story på instagram!

Nästan som om jag gästspelar här inne idag. Lite mycket av annat som får står fokus och ha företräde framför bloggande i nuet. Därmed inte sagt att jag saknar att dela med mig i ord och bild er här. I like that. Så jag kommer igen, var så säker!
Söndag och första lediga dagen på jag vet inte när. Kanske skulle jag trivas gott i soffan med en godispåse och någon Netflix serie. För gudarna ska veta att jag ligger efter med allt jag vill se och plöja igenom på tv-kanalerna..
Hur som, första advent nästa vecka och ytterligare en tidskrävande arbetsvecka innan. Innebär att långsiktliga tänk får gå före kortsiktigt. Och därmed försvann soffhänget.
Förrådet och upp med allehanda julsaker i en röra. Och enda var det bara första delen. Och om ni tror att julsakerna ligger i strukturerad ordning hos mig, tror ni fel Kanske kan få till den visionen i år nu när jag har allt juligt uppe i våningen med ambitionen om att sortera ge till ungarna skänka och sälja.. om ungarna nu vill ha..?

Annelie Eng i Ray ban solglasögon och vinterjacka från peakpwrformance
Vinterpromenad och påpaltad

Bara det som jag emotionellt har ett hjärta till ska vara kvar.

Promenad och hämtande av paket med efterföljande fika hos mamma. En sväng i hennes förråd och vips var adventsljusstakarna framtagna även hos mamma.

Kaos bland jullådorna hos Annelie Eng
kaos i jullådorna!

Väl hemma igen blev det förrådet en en sväng till och hämtade de sista jullådorna. Och då hörrni, då var känslan borta för att gå igenom kartongerna.

Så mitt i kaos av juliga saker var känslan med för ett bak i stället. Och vips såg godaste kola-kakorna sitt ljus.

Annelie Eng bakar med Carlshamns bakmargarin
Bakning på g!

Ett supertips i tider av mörker, ensamhet och fördyrade levnads och omkostnader för många, att ta med sig något hembakat och överraska någon med. Hembakat blir billigare, godare och såååå mycket mer överraskande. Mina kolakakor var klara på 30 minuter. Och gjorda med känsla och kärlek. När de svalnat blev de inslagna i små cellofan-paket med snören om.
Fint att ha till hands och dela put till den som minst anar. Recept nedan.
Blev nyss några minuters lyx i soffan och smaka av kakorna. Och nu dax alltså att sortera julsaker och kanske att granen blir klädd också.
Take Care! Kram A.

Kolakakor på plåt hos Annelie Eng
Dax för gräddning mitt i kaoset av jullådor i bakgrunden

Recept Kola kakor

Hembakat hos Annelie Eng Kolakakor av Carlshamns bakmargarin
Hembakat är godast!

Rör ihop 100gr margarin, 1dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 1 msk sirap 2, 5 dl vetemjöl,1tsk bakpulver. Knåda ihop degen med händerna och dela i 2 delar. Rulla ut de 2 längderna på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut längderna så att de är ca 0,5cm tjocka. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter.
Skär längderna i sneda kakor och låt svalna.
Sen tar du några kakor och lägger i cellofan smörpapper el något annat. Tar ett snöre om, och vips behöver du inte gå bort tomhänt.
Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: