I den nya delen av livet är jag modig nog att stega mig vidare och justera mellan gammalt och nytt

Vaknar tidigt dessa somriga majdagar. Fönster på glänt ger fågelkvitter och solstrålar in. Kan vara så att jag konstant släpar med sömnen under den ljusa delen av året får att kunna fylla på mig med annat.

I den nya delen av livet har jag bytt ut mycket . Funderar och reflekterar allt som oftast på innehållet i bägarna som fyller på mig. Istället för sådant som tar min energi.
Privat som på arbetet har jag en liten bas av människor från förr samt numera en hel massa nya människor runt mig.

Annelie Eng i en hiss klädd i svart tröja från Vildavi och fleesekapoa från Ellos samt Ray ban solglasögon
Ny hiss nytt våningsplan, ny arbetsmiljö & nya fina arbetskollegor.

Den ”gamla basen består av färre människor än tidigare. Detta är både självvalt och val som andra gjort. Hur som finns det ingen grund mellan människor att eftersträva om respekt och måna om varandra från bägge håll inte är ömsesidiga. På så vis är en grund med få trygga människor runt mig mer tryggare än en ett flöde av icke lika tänkande .

I den nya delen av livet besöker jag också nygamla miljöer, helt nya miljöer och nya arbetsplatser. Detta har har fört med sig ett flöde av helt nya människor runt mig. Hur fantastiskt är inte det? Tacksam över mitt stegande. Tacksam över modet att stega mig vidare när det inte alltid blir som tänkt.
Funderar på hur jag sorterar in alla dessa människor runt omkring mig.
Bekanta, Vänner och Riktiga vänner/Närstående känns som bra överskrifter för mina rum

Bekanta – gruppen där det mer ytligt samtalas men också bjuder varandra på glädje. Här känner jag mig på sitt sätt trygg för att jag trivs men ändå inte. Hör utforskas det Bekanta är mer ett trevligt umgänge än tryggt. Om sedan djupet i samtalande kommer fram kan någon/några bekanta också få byta rum hos mig och hamna hos Vänner.
Vänner kan ha mer och fler ”en till en sittningar” än vad som sker i bekantarummet. Vi känner av att vi har en respekt mellan varandra som är ömsesidig. Pålitlighetsgeaden är viktigare än likatyckande. Kanske kan man också gå från vänner till riktiga vänner och närstående precis som tvärtom. Det får tiden och kvaliten utvisa. Riktiga vänner/ Närstående Hos dem är jag trygg. De som inte sviker och de som låter mig vara som jag är och får mig att känna mig som much more betydelsefull även om jag inte är som de. Här uppskattas jag istället för kritiseras jag . Här står vi fast vid varandras sidor. Här sviker inte

Annelie Eng i svarta Gucci solglasögon
Hissen upp till härligt fint kontor

I den nya delen av livet har jag justerat . Mängden människor i de olika rummen ser annorlunda ut. Trygghet och pålitlighet är faktorer som är avgörande för riktiga vänner och närstående istället för antalet

I den nya delen av livet är jag modig nog att både stega mig vidare och justera. Vid min sida är man mig trogen och inte tvärtom.

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: