I singelmorsans liv ingår inte tron på att sofflocket hemma hos morsan är det bästa för ungdomars utveckling & självständighet!

Dagen efter student för årets Lerum gymnasister. Stort grattis till dem alla idag på den första dagen i den nya delen av livet för dem!
Om ni tog studenten – kommer ni ihåg känslan och tankarna när det begav sig?

På den tiden jag själv tog studenten var jag inte full av medvetna val utan mer tror jag att min drivkraft låg i det omedvetna. Jag hade inte heller kunskapen om skillnaden att ta sig fram med medvetna val istället för med omedvetna.
Från då till nu har också mina fyra actionhjältar tagit studenten och också hunnit bli självförsörjande.

Tackar gudarna för drivkraften hos dem för detta!

Det där med jobb och bostäder för våra ungar har jag erfarenhet av kan ge en del oroliga tankar innan de hittar rätt. I alla fall hos mig och många andra singelmammor till väninnor som jag har. Ingen av oss har velat ha ungar som i den bästa tiden av livet ligger på sofflocket hemma hos mamma utan att att dra sitt strå till stacken av försörjningsplikt. Vi singelmorsor har varken råd eller tron på att det vore bra för ungar efter gymnasietiden.

Så nej, jag och mina väninnor ( finns säkert andra som agerat motsatt) har istället gjort allt för att fostra våra ungar till självständiga individer med vikt i att vara flygfärdiga och vilja stå på egna ben och ha ett eget liv utanför barndomshemmets väggar när studietiden är över
Är det målet möjligt 2023?

Annelie Eng i solskenet med birkenstock och vit spetskjol på
Vit spets sen urminnes tider- somrigt på en singel morsa i den nya tiden av livet!

Javisst! Det finns både jobb och bostäder att tillgå! Sen får man ibland sänka kraven, leta på andra marknader än tänkt och kanske testa andrahands bostäder. Men som sagt både jobb och bostäder finns för den som vill. Och tänk vilka erfarenheter det ger att snirkla sig fram på egna ben!

Idag kommer mina funderingar från utomhusbänken i solskenet med kaffemugg samt mammas gamla vita spetsunderkjol på. Hållbart och kärt!!

Take Care! Kram A.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: