Jag förändrar till det bättre & låter elen sippra ut när den behövs & gör nytta!

Visst är det väl så för er också att de senaste 2 åren med pandemi och krig i Europa har gett en del andra funderingar och tankar än vad vi hade innan? Det där självklara som vi är vana vid är inte bara så självklart egentligen. Från en dag till en annan kan världen vändas upp och ner även för oss här i västvärlden. Ta tex el. Jag har aldrig tidigare i mitt vuxna liv ägnat en tanke på att jag skulle kunna bli utan el. Tja, inte mer än vad ett vanligt strömavbrott på max ett par timmar ger. Jag har inte heller ägnat mina tankar i någon större utsträckning på att fundera på hur mycket el jag slösar, vad den egentligen kostar mig och vad jag eventuellt kan dra ner på. Som bostadsrättsinnehavare betalar jag för hushållselen. Inte så många hundralappar i månaden kan tyckas, och också vad mina tankar angående min el bestått av. De lampor som jag har velat ha tänt de har jag tänt. Både de, tv-apparater och datorer har kunnat stå på även nätterna igenom utan vidare eftertanke från mig. Jag betalar ju ändå ”bara” hushållselen, har mitt försvar varit.. Elräkningen har inte heller varit min dyraste månadsräkning precis, så det där med att spara och snåla in på el och energi har inte varit min grej. Förrän nu!

Idag har jag helt andra tankar angående el och energi. Jag försöker också bidra så gott jag kan till att inte slösa onödigt. Vissa vaknar sent skulle man kunna säga, men visst är det väl ändå bättre med ”bättre sent än aldrig” i alla fall?  Därför kändes också detta inlägg viktigt för mig att skriva i samarbete med en leverantör av elavtal i Göteborg Självklart är orden och funderingarna mina egna.

Förlängningskabel. Mobilladdare.
Påslagen förlängningskabel med mobil laddare utan inkopplad enhet, drar ändå ström så länge den är påslagen!

På tal om att el och att vakna upp: Visste ni att en mobilladdare som på bilden här ovan drar el fast att ingen mobil är i kopplad och ligger på laddning? I ett hem med fyra tonåringar kan ni bara tänka hur många olika laddare till olika tekniska prylar som dragit el och energi dygnet runt året om utan vetskap av oss?!

Numera stängs förlängningskablarna av här hemma med de röda knapparna, som syns på en av dem på bilden nedan. Det finns ju ingen anledning att låda elen sippra ut i onödan. Eller hur?

Förlängningskabel. Mobilladdare.
Avstängd förlängningskabel som INTE drar ström.


När väl en mobil ska laddas eller en tv ska tittas på slås de röda knapparna på för stunden istället. En sådan enkel grej som besparar el. Och ni vet, många bäckar små gör gott, både i det egna hushållet och i ett större perspektiv! Dubbelt upp liksom!

Förlängningskabel. Mobillladdare.
Påslagen förlängningskabel med mobilladdare som laddar lurar och drar ström.

Vilken tur att det aldrig är försent att förändra till det bättre! Eller hur?

Take Care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: