Likheter mellan mig och tumlaren, hemma i min svarta inredningsstil.

Vaknade okristligt tidigt idag. Konstigt det där att när jag kan sova ut, de dagar när jobbalarmet kan vara avstängt. Tja, då är det som om annat icke självvalt skapar väckning i tidig morgon timme och vips är jag klarvaken.
Idag var klockan fem när mina blå var klarvakna och ville ta tillvara dagen.

Svart ikeakök  hemma hos Annelie Eng med svart margrupp från Chili  och svart rund matta från Trendcarpet.
Morgonstund har guld i mun

Nu sitter jag i soffan med dagens första kaffe ihop med mina morgonfunderingar och klockan är runt sex denna lördag i juli .

Den där riktiga sommarmorgonkänslan har låtit vänta på sig. Vädret är mer kyligt än varmt och solen är täckt av grå moln.
Jag vet såååå väl att 1 vecka under solens värmande skulle göra mig gott och vara välbehövligt. Mer långsiktigt är det annat som jag behöver vara i och ta tag i..

Lade till en ny punkt på min ”to do list” för sommaren igår. Försöker se den icke självvalda punkten som ett sign..För vad sägs om punkten: Forsla bort tumlaren. En tumlare som gjort sitt vad gäller träningskläder och annat i en tonårsfamilj som nu behöver kopplas ur och bäras bort. Badrummet kommer bli mycket luftigare utan den och öka trivseln i mitt svarta hem.

Funderar på hur jag påverkas av kommunikation och beslutsfattande som jag berörs av och som hellre sker över huvudet på mig än med mig.. Jag känner en viss likhet med min avdankade tumlare när människor omkring mig hellre kommunicerar informationen och redan fattade beslut i saker som berör mig, än har en dialog med mig och gör mig delaktig innan fattade beslut..

Svart Ikeakök i Annelie Engs paradvåning och svart maktgrupp från Chili samt svart rund matta från Trendcarpet.
Om jag gillar svart inredning?

Hur som projekt bortforsling av tumlaren är således en ny punkt på sommar-listan. Där skiljs också likheterna åt, mellan mig och tumlaren. Om jag är avdankad för delaktighet i vissa rum får jag sörja det, bearbeta det och stega mig vidare till andra rum via eget handlingsansvar. Att lägga mer energi på att få andra som hellre kör över, till att få dem att lyssna och förändra är nonsens och bortkastad tid. Som att be en otrogen att sluta vara otrogen…Det är först när någon själv ser vinning i förändring som förändring kan ske.. Det är också då förutsättningar berättas tydligt och självmant.

Så, denna morgon funderings budskap från mig själv till mig själv och till er, är således : Mitt och ert värde som människa är stort och så mycket värda att bli lyssnade till och pratade med i det som berör oss!!

Nu en stunds meditation och en väl unnad bokläsardag.
Har ni tänkt på så mycket det finns att lära av det skrivna ordets historier?

Take Care! Kram A.Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: