Mäklartrygghet när jag säljer min bostad.

Jag tillhör dem som emellanåt slänger ett öga på bostadsmarknaden vad gäller stigande och fallande priser och lediga objekt. Lika väl lokalt som på icke närliggande platser. Egentligen inte för att jag, iallafall i dagsläget, funderar på att flytta. Utan mer för att låta mig inspireras och vidga perspektivet. På något vis är det på sitt sätt att checka av den branschen för mig att gå utanför min komfortzoon.

Jag köpte min första lägenhet när jag var 20 år. En två:a och jag gav 110000kr. My good så mycket pengar detta var! Genomsvett av nervositet signerade jag lån och köpekontrakt hos mäklaren. Skulle jag klara av detta?? Räntan låg på runt 10% då..

Idag ligger samma lägenhet ute till försäljning för över 1,5 miljoner kronor.. och räntan för den som ska ta bolån ligger på strax över 1 %..

Från då till nu, runt 34 års skillnad att förhålla sig till pengars olika värde.

Att köpa bostadsrätt var inget egentligt mål som ung 20-åring. En bra mäklare gjorde affären möjlig från min sida.

Genom åren har jag också använt mig av mäklartjänster vid försäljning av bostadsrätter. Jag har använt mig av mäklare via rekommendation från tex bank. Det har känts som en slags trygghet att gå på den sortens rekommendation istället för att låta summan för mäklararvode styra.

Eftersom jag också har erfarenheten av att både ha sålt och köpt bostadsrätt utan mäklare, vilket också är ett av skälen till att jag valt att skriva denna texten ihop med hemsidan jag länkar till, kan jag enkelt jämföra med som utan. Och ja, att använda mäklare vid både köp och sälj av bostäder kan jag absolut rekommendera. Sen till själva kostnaden. Tja, det kan såklart vara av vikt att checka av och jämföra olika mäklares arvode. Kan säkerligen finnas x antal tusenlappar att tjäna. Men tillägger att pålitlig rekommendation, kemi och magkänsla måste i mitt fall till om en mäklare ska få mitt uppdrag eller inte.

En mäklare som lever upp till förväntningar av sagda rekommendationer, kan läsa mig och det jag vill få ut av affären. En mäklare som sedan stoppar in både realism och utmaning i det, vinner mitt förtroende. Såklart att den sortens trygghet ska vara värd sin betalning. Sen får såklart mäklararvodet inte skilja sig för mycket från eller ligga i ytterlighet i vad normen förespråkar.

En bra mäklare som ger trygghet i olika delar av både försäljning och köp kommer även fortsättningsvis vara av vikt för mig när jag flyttar nästa gång.

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: