Mina 3 bästa när en historisk kungs kröning sker, solen skiner och blommorna slokar.

En lördag år 2023. En helt vanlig lördag. Ändå i sitt skeende helt unik. En kung ska krönas i Storbritannien. Den första kröningen sen urminnes tider. Historisk dag!

Tillåter mig ändå att påminna om att denna lördag även är historisk för oss alla andra. Oavsett kungligt blod eller inte har vi just bara en enda dag av just denna lördagen den 6 maj 2023. Precis som vi bara har en av varje annan dag under vår livstid. I börden ligger i ansvaret i att ta tillvara dagen, alla dagar, som historisk unik för oss själva. Oavsett vi väljer att titta på kröning, njuta av solsken, umgås, vara i ensamhet etc. Ansvar i att stoppa in bästa innehållet av dagen är vårt egna. På så vis skapar vi historiska dagar. Unika sådana.

Fråga dig själv om vilka 3 bästa saker, små som stora, som du vill stoppa in i dagen. Understryker att det du inte kan eller vill göra ska lämnas bortom dessa tankar

3 bästa saker för dig själv i dagen och sen betar du av dem en efter en i dagen


Mina 3 bästa i nuet:

Utomhus i solskenet.

Skänka 1 hundralapp eller 2 till någon organisation som jobbar med förbättrande för människor utan tak över huvudet.
Att skänka den där 100 lappen gör gott i ett högre syfte och samtidigt ger den mig så mycket tänkvärt i påminnelse av allt jag har. Jag bryter därmed tänket om allt jag inte har. Trivs med den handlingen när livet av någon anledning har en dal som tar mer kraft en den förtjänar. Ett slags flyttande av fokus som gör gott i ett högre syfte.

Nr 3: Jag ska plantera om, vattna, göda och småprata med mina blommor under solstrålarnas värmande när solen skiner som mest mot min balkong. En slags dubbel njutning för själen samt ansvarstagande i mitt hem.

Annelie Eng i svarta Gucci solglasögon
Tillvaratagande av en historisk lördag

Yes det där var mina 3 bästa för min idag historiska lördag. Och visst lite klipp från den historiska kröningen ska jag nog också få till.
Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: