Mormors hus till försäljning i nyskepnad av utseende & ger påminnelse av barndomsminnen & det bästa av tiden som var som skjuts till tiden som är

Det är numera mörkt när jag vaknar och mörkt långt innan jag lägger mig till sängs. Det har ingenting att göra att jag är en kvälls och nattmänniska som har lätt för att ändra på dygnets timmar.
Eller ja ändra…?
Ni förstår säkert hur jag menar. Att gå motsols och vara pigg och göra det om natten som förväntas att man gör under dagen.
Att gå motsols gentemot andra kan vara så enkelt som att gå medsols med sig själv.

Blickar på nätet och ser igenkännande mormors hus till försäljning. Kan tillägga att det är få igenkänningsdetaljer på huset som byggdes kanske 1956 till idag.

Huset i sig själv har ökat i omfång via utbyggnader och tomten har minskat via avstyckningar.
Och prislappen?

Tja skulle kunna tänka mig att mormor tittar ner lite vemodigt över att huset inte finns i ägo hos varken barn eller barnbarn. De där miljonerna som huset utannonseras för kan hon inte sätta ihop med sitt egna hus. Men ändå skulle det glädja henne väl i hjärtat att hennes avkommor var de som fick slantarna.

Vi är många som har barndomsminnen från mormors hus. Hur trångt huset sen än var i gemensamhets utrymmen så hade mormor alltid en vidöppen dörr och alla fick plats. Ibland kan jag fråga mig hur alla egentligen fick plats…

Jag tittar på bilderna inne i huset och tycker det är fantastiskt att de trånga utrymmena har blivit till ett luftigt 2923 års hus med en annan planlösning än den i min värd trånga som en gång byggdes.
Själv besitter jag varken sorg eller vemod över att huset inte finns inom släkten. Var sak har sin tid. Och barndomsminnen inom mig är jag tacksam över. Det materiella däremot jobbar jag medvetet och väl inom olika områden som ni vet med att göra mig av med.
Fint ändå att mormors hus trots sina utseendeförändringar skapar påminnelse om tid som var. En tid med samlingar runt bord utan mobiltelefoner . En tid med trångt i kök där radion alltid gick på och det nynnandes ikapp till radiomusiken med aktivitet torknings av den handdiskade disken.
Då är då och nu är nu.
I morgon en ny hektisk arbetsvecka . Skulle kunna säga att tiden springer iväg. Hur väl jag sen än vet att tiden varken går snabbare eller långsammare vid olika tillfällen.

Mormors vardagsrum
img 0694

Ändå ibland vet ni är det ändå som nuet inte stannar till utan flyger iväg.. Ska jobba mer med min medvetenhet av här och nu.

Annelie Eng  som liten flicka i sin mormors kök
img 1038

För varje vecka som går som kommer vi ändå närmare vårsolen igen. Och för varje arbetsuppdrag är jag djupt tacksam.

Så lilla mormor, pengars värde sen du byggde sitt hus har förändrats precis som livet och världen är föränderlig . Men kanske ändå att fin gamla pinnsoffa ska få en släng av svarta färg och få vara med som en mysig sittplats ytterligare några år till.

Take Care Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: