Muskulär avslappning och jag är hemma igen

Började morgonen idag med en halvtimmes muskulär avslappning. Kan kanske tyckas märkligt att starta dagen med det när jag precis vaknat efter en natts sömn. Men vet ni, funderar nu på om jag faktiskt inte är betydligt piggare efter träningspasset än annars?

I flertalet av de utbildningar som jag har i bagaget har det ingått träningsspår med muskulös avslappning och mental träning. Jag vet att vid min första coachutbildning var jag väldigt tveksam till det hela. Att ta 15 minuter i anspråk för att lyssna på en röst kändes väldigt mastodont Så glad idag att jag höll mig till studieplanen och gjorde vad jag skulle! Tack vare att träna mentalt till en styrd röst fick mig bla att sluta röka.

Det skapade också en nyfikenhet vad gällde mental träning och det var senare inga problem för mig att använda och träna igen när jag pluggade till hälsocoach.

Vad som sen hänt på senare år vet jag inte riktigt .. jag har iallafall prioriterat annat än att träna mentalt till en styrd röst. Ibland förstår jag inte hur det kommer sig att jag låter bli att göra det som jag vill och kan som också får mig att må bra och utveckla mig till det bättre..! Gör ni så också?

Hur som är jag igång igen. Är fortfarande inne på första spåret Muskulär avslappning. Men jag har ingen stress. Utbildningen gör jag gör min egna skull och med mig själv som verktyg. Så viktigt med tid för reflektion och känna efter

Oj, så skönt det var och är att lyssna på detta första spår igen. Det var lite som att ”komma hem igen” Att mer och mer hitta tillbaks till ett mer avslappnat jag. så bra för mig att fokusera på skillnaden på spänd och avslappnat läge via styrd röst. Tänk tex på andningen, det är nästan som att spänt läge ger mig svårare att andas än vid avslappnat.

Och idag prövade jag alltså att starta dagen med just muskulär avslappning. Måste säga att det var gudagott!. Kroppen känns mjuk varm öppen och mottaglig. Vem vill liksom inte starta dagarna så?

Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: