Om-swishad lördag ger ny tid till annat än tänkt & goda ord av påfyllning får vara i fokus istället för tvärtom

Lördag morgon. Avslappnad morgon med kaffemugg i handen.

Håller ni med mg om att det är mer avslappnat att jobba under helgerna än under vardagarna?

Planen med att stoppa in andra trevligheter emellan helgens jobb blev tyvärr avblåst. Fokuserar nu istället på att jag fick ny tid över.
Ska ge den tiden till mig själv och som extra påfyllning.
Jag tror på att nyttja tid mellan varv av allt och inget till att samtala icke kritiserande. Framför allt när man som jag har lätt till tvärt om. Jag tror att det är bra för mig och min högkönslighet med goda ord till mig själv.

Jag som gärna går i fallgropen med att kritisera mig själv hårt. Jag som gärna hör mer av andra kritik till mig än goda ord
Goda ord till mig själv stärker och gör sitt till för att lyssna mindre till egna och andras kritiska ord.
Märkligt detta vad min min högkänslighet gärna suger in långt in i märgen. Min hjärna har så svårt att sortera bort ord, handling & kropps-språk med attityd att inte vara ok. Istället för att ifråga sätta om andra verkligen har den rätten att utsätta mig eller någon annan för vasst tonläge och hårda ord skapas könsla av underlägsenhet vilsenhet & smärta i mig.

Annelie senigs vita soffa från Mio och svart adventsstjärna från rusta
Ljusar upp det för mig själv

Fullkomlig är ingen och alla gör sitt bästa efter de verktyg de har tillgång till. Bra att ha med det i tänket vilket jag tror skapar ett varmare och mjukare klimat än tvärtom.
så här års, i denna den mörka årstiden, råd att tappa energi av andras hårda ord.
Jag liksom andra behöver bidrag till påfyllning. Det ska jag ge mig själv idag när lördagen blev om-swishad 2 gånger och ny tid hemmavid kom till.
Take Care! Kram A

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: