Skillnaden som gör skillnaden för morgonlugn

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera)

Om ni bara visste vilka känslor som är i farten när en bloggare har författat ”världens bästa blogginlägg”, klickar på fel knapp och inlägget blir utraderat..

Vad tror ni känslan är- lugn eller känsla av stress?

Jag har så många erfarenheter genom åren av vad som varit morgnar och ingredienser i dem som varit svåra för mig att förhålla mig lugn till i morgonens stund.

Morgnar med större barn som ska iväg till skola, mindre barn som ska till dagis och mitt i det jag själv som ska göra mig iordning och komma i tid till jobb. Hujedamig mig vilket virrvarr för mitt morgontrötta högkänsliga jag!

Denna klockan. Detta passande av tider. I kombination med morgon.,

Idag startar jag på ett helt annat sätt. Är övertygad om att mitt högkänsliga jag har fått mig att stega mig hit. Tacksam över det!

Numera är jag långt jag från den tidspressen jag kände tidigare om morgnarna. Jag startar igång mig med god andning, lite för fysik och stärkelse för mitt inre. 3 M in the morning. Några minuter bara men ack så värdefulla! Det första jag gör när jag slår upp ögonen och förhållningssättet påverkas väl.

Klickar igång de redan förberedda maskinerna iform av kaffebryggare och vattenkokare innan svängen till badrummet. Byte av pyamas till mysdräkt och jobbdagen kan börja.

Med den starten är det enklare för mig att också befästa lugnet och lägga undan eventuell stress som när blogginlägget försvann i morse.

Skillnaden på detaljnivå ligger också i att efter en höst med trasig vattenkokare och kaffebryggare ha 2 helt nya maskiner att bara klicka igång.

Att koka vatten manuellt på spisen tar sin tid och ger väntan. Inget som gynnar mig i morgonen.

På nolltid är nu hett vatten och kaffe klart! Att maskinerna också är ursnygga att titta på är en himla god bonus!

Var sak har såklart också sin tid. Morgnar i kombination med småbarnstid är jag glad över att ha erfarenhet av men också att numera kunnat lägga till historien.

Att modet inom mig har vågat följa och lyssna till min vägvisande känsla är värt mycket. Det är därför jag är där jag är idag!

Jag kan beaka lugnet om morgnarna för dagarnas bästa. Och jag vet att jag idag mår så bra av arbetsmiljö där mitt introverta jag får plats. Idag behöver inte mitt extroverta jag ta första plats.

Kaffebryggare och vattenkokare är från Cervera

Take Care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: