Birkenstock och mormorsarv i tänket när solen strålar.

(Innehåller reklam genom annonslänkar för Åhlens)

Det där mormorsarvet vilar sig fast i många av mina val. Trots min ”ringa” ålder av 55+ sitter mormors val och värderingar fast som om de vore mina egna. Och de är de ju inte. De tillhör mormors världskarta. Skapat från 1913 och framåt. Kanske inte ända till hennes död 2003. De sista åren med demens gjorde henne ” fri och obunden från sina tidigare val och leverne.


Idag som 55+ och som den sökare jag är och i mångt och mycket alltid har varit, är jag medveten om mormorsarvet och jobbar också aktivt med vilka val och värderingar som ska vara kvar hos mig och fortsätta befästas som om de vore mina egna och inte ärvda från mormor. Fast ändå, klart jag är stolt att bära mormorsarvet vidare!

Annelie Eng bär badtofflor. Ärvda badtofflor
Arvegods på mina fötter.

En hel del av mormors val och tänk är för mig fullt hållbara även idag. Jag behöver bara lyfta upp dem skruva lite på dem och justera lite i kanterna efter mig och mitt.
Ta detta med ”den som spar han har” Mormorsarvet om att spara på allt och inget, helt som trasigt. Ja alla världens omöjliga och möjliga ting, sitter väl rotat i stora delar av min släkt. Själv har jag näst intill varit som en slav under frasen och hela mitt liv sparat inför sämre tider. Tills för några årsedan.
Oj, vad jag har jobbat på sen dess för att bryta mig loss. Ett ständigt pågående arbete som fortfarande pågår. Så väl invant mormorsarv att arbetet att vända om i detta tänk kanske jag får fortsätta med under resten av mitt liv. Om jag vill ha en förändring så klart. Vilket jag vill!

Badtofflor. Sommarskor
Hur länge tror ni att de håller?

Arbetet är inte lätt ska tilläggas. Det tar energi, när val och tveksamheter inför nytt tänk kommer upp till ytan. Det är då jag måste bestämt orda till mig själv om vad jag vill och inte för att inte falla i viloläge och fortsätta i mormors spår vad gäller att spara.

Så nu sitter jag här i morgon solen. Högsommar solen steker. Jag är barfota. Bär ett par gamla, skulle kunna säga ärvda, sprukna badtofflor. Ärvda i det avseendet att något av barnen har använt färdigt dem. Förmodligen skulle de ha slängts. Men då kom mormorsarvet in. . Sprickor i all ära, de funkar ändå bra för mamman att slita på ett par säsonger till. Ja man skulle kunna bli genomsvett av den tanken likaväl som av solen. Men tanken är där och skorna är på. Oavsett att mamman skulle vilja bära ett par nya snygga Birkenstock precis som sina döttrar..

a9d799b4 ee4d 4de6 8464 e2e90c0347c3
Hur snygga är inte dessa ?

Tror nästan att jag är lite kär i toffelmodellen ovan Du hittar fler HÄR

Morsarvet och jag liksom. Kanske skulle promenera extra mycket i badtofflorna så att sprickorna slits väl i botten och skorna går helt av. För då kan inte ens mormorsarvet stå i vägen för att skorna slängs och nya fina Birkenstock kommer bäras även av mamman.

Annelie Eng bär badtofflor. Ärvda badtofflor
En mamma ärver sin dotter och mormorsarvet lever vidare

Vilken färg på Birkenstock föredrar ni? Jag är lite sugen på svarta.… Kan säkerligen ändras . Beror på hur länge badtofflorna håller..!

Modeller och färger på Birkenstock hittar ni HÄR

Take care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: