Höstdekoration och i ett högre syfte och utanför oss själva ligger mer klokskap och vi vet inte vad vi får förrän vi ger.

Tänk om det är i just givandet som är livsnyckeln?
Då menar jag inte bara att ge där tanken på ett enkelt sätt är med. Jag menar att öva sig i mod, tacksamhet, ödmjukhet etc. så att givandet kan ske åt det hållet som är både utanför och ovanför oss själva.
Högre syfte och utanför oss själva. Ju mer jag smakar på de orden ju mer känsla känner jag i dem. Känner en vacker känsla av dem. Högre syfte och utanför oss själva. Lägger till att ge också.
Att ge i ett högre syfte och utanför oss själva. Smaka gärna på de orden du också!

Annelie Engs svarta Ikea kök med marmormönstrade bänkskivor och höstblomma samt mässingsljusstakar från second hand
Färsk blomma i höstfärger ger ombonat och värmande känsla på köksbänken ihop med ljusstake från second hand

Nästan att det för med sig ett pirr av spänning inom mig. Om jag övar mig i att ge där jag inte ens tänker tanken i att ge. Och jag ger där tanken bär mig emot att ge.
Vad händer då? Har du prövat?

Det är mänskligt att fastna i negativt tänk. Se det sämsta med allt och alla. Ett slags kortsiktigt tänk som på sitt sätt är medfött… Därmed inte sagt att det på något sätt ger de klokaste tankarna hos när hon av oss


Om vi istället med små steg av vilja väljer att ta oss förbi det tänket.

Annelie Engs vita vardagsrumsbord lack från Ikea . Vita ljuslyktor för värmeljus och korv med bröd.
Små lyktor med värmeljus & ris i höstens färger gör den enklaste måltiden framför tv:n till den lyxigaste

Jo, vi har alla ett val och en vilja i att ta till för att göra de stegen möjliga. Då kan möten med andra människor blir mer spännande och läraktiga än vi någonsin kunnat drömma om .
Allt börjar alltid med oss själva. Även att ge.
Det kan vara enklare att tänka att någon annan behöver ge först, för att vi själva ska ge. Så kortsiktigt och oklokt! Ett tänk som innebär att vi lägger vårt egna liv och handlingar i någon annans händer. Tänk då om den andre personen aldrig kommer komma på tanken att ge och därmed inte heller göra det?
Tja då missar vi själva den gudomliga känslan som givandet kan ge också inom oss själva!
Man vet inte vad man får förrän man ger. Så smart att följa den meningen och med spänning se och känna vad som händer runt och i oss själva när vi själva blir en givare. Tvärtom att vara snål, missunnsam, avundsjuk och hellre se det icke fullkomliga i situationer och hos andra minskar både spänningen glädjen och det lyckliga i livet.
Och givandet mina vänner. Givandet är så fint och finurligt för det det fungerar i allt- leende, vänlighet, gester, likaväl som pengar tid energi. Alla kan öva sig i att bli en genuin och äkta givare utifrån där man själv står i livet.
Take Care! Kram S.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: