Kunskapsglapp eller nutidsanpassning när jag mitt i medelåldern inte vet varför firandet trettondagshelgen sker & tänker andra tankar istället ?

Julen är stängd och 2023 är avslutat. Även genom bistra kyliga tider av olika karaktär lyser ljuset som nu är här igenom. Känslan efter gråväder är mirakulös!

Trettondagshelg. Jag saknar ordentlig kunskap om firandet av just denna helg. Kommer ihåg samlingarna som barn med julrester vid mormors stora bord. Det bordet förresten, som i vuxen ålder uppdagades inte var så stort..Ändå fick många plats. Hur som är samlingar och firandet av helgen något som hör historien till.
Själv ska jag dra över med dammsugaren. Få undan smulor och damm. Städar definitivt inte ihjäl mig numera. Har lärt mig prioritera om och göra för mig viktigare saker. Men vill också få undan avtrampande av dagarna med den vuxna dottern boende här, nu när hon åkt igen. Har plockat undan hennes kaffekoppar och utspridda ting. Ur betraktarens ögon ser jag mig själv, att hon har ärvts in i vissa drag av mig själv . Sen att det kanske ligger i annat ämne än vad jag anammat det. Ibland undrar jag om hon själv ser likheterna, trivs med dem eller mer flyr ifrån dem..

Annelie Engs matsalsbord från Chili med kristallkrona ovanför.
Hemma vy av ljus

Märkligt förresten det där att vara medelålders. Ibland blir man liksom betraktad av den yngre generationen som gammal och ibland inte. Kan även se att min egna betraktelse av mig själv är annorlunda nu än tidigare i livet. Det finns mer att göra att tänja på och att få till än det man gjort.

Annelie Engs dotter i svart Ullkappa
On her way

Solen blickar in från ett – 10 landskap utanför fönstret. Snart är kaffet uppdrucket. Och jag ska med podd i öronen ta min dagliga runda. Det finns en trivsel att trampa vidare på de redan upptrampade vägarna som jag alltid ha gått på. En upptäcktsresa att se annat än det jag såg på de gatorna som barn.

Så ändå ett slags firande skulle jag kunna säga. För visst kan väl firande innebära att sätta nya rutiner istället för att ta med dig gamla som inte är av den karaktär och det jag vill att det ska ge?

Take Care! Kram A.Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: