Mormorsarvet beakas i sommartid och nytt av Göteborg upptäcks av ett barnbarn.

Göteborgsbesök och tur med för mig ny linje av spårvagn. Det skapar en slags ro hos mig numera att sitta på vagnen och kika ut genom fönstret. Så klart att jag i nuet inte är tidsbunden, påverkar mig gott detta. Har gett mig själv upplevelsen flera gånger om i sommar att ta en vagn och fördas runt. Hus byggnader människor och gator passerar förbi i lagom takt när vagnen rullar. Blir glad i hjärtat av vad jag ser. Sen blir jag ” ännu” gladare när jag sitter på en vagn som tar mig mer väster ut. Karl Johansgatan, Gröna gatan, Plaskdammen osv. Det är så mycket mormor i dessa kvarter. Kan känna sorg över att vi aldrig spelade in alla hennes historier och berättelser från ”Gamla Majorna”. Men ändå så glad att jag i mitt mormors arv ser det fina och glädjande i dessa kvarter och ger mig ut på tur här. Kanske är mormorsarvet starkare och mer levande hos mig än hos något annat barnbarn eller också är det så att de andra 8 har låtit bli att beaka mormors arv..

På tur i Göteborg. Annelie Eng åker kommunalt med Västtrafik i Göteborg. Gucci solglasögon bär Annelie Eng.
Iaktat och njuter på tur i Göteborg

Hur som Göteborg bjuder på en bredd från hav och klippor till citystråk och allt där emellan! Genom att forsla sig runt med spårvagn tar man sug till allt detta väldigt enkelt. Det finns så mycket att ta del av i Sveriges andra största stad!

Fantastiskt glad över mitt val att investera i årets sommarbiljett från västtrafik. Biljetten har gjort det enkelt och prisvärt för mig att upptäcka och ta del av mer av fina Göteborg . Och Västtrafiks app guidar mig sååå enkelt bland linjer destinationer och turer. Tur är väl att jag har ett par veckor kvar av sommaren och biljetten, som bägge håller till slutet av månaden. Glad och tacksam för det!

Spåvagnsåkning i Göteborg
Upptäcksfärd i mormors Göteborg

Håller faktiskt tummarna för att Västrafik utvecklar detta med sommarbiljett mer under året. För mig för mina ungar för andra som vi tipsat om detta för, alla är vi supernöjda och hoppas på samma möjligheter som tex vinterbiljett eller året runt..

Brukar du ta tillvara närområdena runt dig?
Eller är det mer långväga som gäller när det är semester och upptäcksfärd?

Och mormorsarvet inom dig-Känner du att du bär på det och förvaltar det väl?

Take care! Kram A.

2 svar på ”Mormorsarvet beakas i sommartid och nytt av Göteborg upptäcks av ett barnbarn.

  1. Att åka spårvagn är så fint, något magiskt med det. Det ger absolut mer tid till att tänka lite på nu och förr. Fin bild där med lyxig väska!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: