Olika saker behöver olika verktyg för att förändra för olika av oss, och ibland är stegvis ett bra alternativ när förändra tvärt inte går.

Ibland frågar jag mig hur de vore om jag fortfarande var rökare 2023. Hade jag tagit till något hjälpmedel för att sluta röka? Och i så fall vilket eller vilka?

Vad jag förstår och kan läsa mig till så verkar rökningen i vårt land minska genom att många väljer att gå över från rökning till det vita snuset. Jag har själv ingen direkt erfarenhet av snusande eller vitt snus . Jag tänker ändå att det kan vara ett bra steg i rätt riktning för den som vill bli rökfri. Ni vet vissa saker, och vissa av oss, behöver göra saker stegvis istället för att förändra tvärt. Därav var det också en självklarhet att skriva denna texta i samarbete med ett företag som tillhandahåller just vitt snus.

Det vita snuset är tobaksfria nikotinpåsar och innehåller nikotin i varierande styrka. Så klart är detta beroendeframkallande precis som cigaretterna. Men ändå, om Rom nu inte byggdes på 1 dag så uppfattar jag det vita snuset i alla fall som ett bra steg mot att få fler till att blir rökfria.

I min egna bekantskapskrets har jag flera vänner som numera radar upp sina snusdosor med vitt snus på bordet vid middagsbjudningar. Ett mycket bättre val kan tyckas än som tidigare avlägsna sig från bordet titt som tätt när cigarettbehovet kallade. Vilket skapade en slags stress för både de som rökte och oss andra som väntade kvar vid bordet. Det känns som bara det exemplet av lugnet som det vita snuset kan ge är ett gott alternativ till rökning.

Populära märken av vitt snus för den som är över 18 år är LOOP och VELO

Annelie Eng med svarta solglasögon från Gucci samt med kaffemugg i handen.

Om vitt snus kan få större delen av vår befolkning att vara rökfria är det ett bra verktyg på marknaden mot detta mål.

Take care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: