Om konsten är det lilla enkla, varför krånglar vi till det och söker efter mer och stort?

Ro och lugn i det lilla och det enkla, visst sjutton ger det en harmoni inombords? Iallafall gör det så för mig. Glömmer ibland av det och faller i frestelsens dike och söker mig efter mer, stort, större och t.o.m. exklusivare. Varför kan jag fråga mig?
Jag tänker också att fler än jag går vilse och påverkas kanske av andra och tappar känslan emellanåt som ges av av det enkla lilla.. Eller?

Annelie Eng dricker sportdryck från ProBrands
Rörlighetsträning och stegande gjort i enkel geatis utomhusmiljö!

Oavsett ämne, ta träning tex. Rörlighetsträningen som jag gör varje dag syns inte en gnutta av på min utsida. Det finns ingen som kan tro att den görs med regelbundenhet dag ut och dag in. Men känslan som den ger, så fin och är mig väl värd. Och ändå kan jag falla i frestelsen och tänka att jag borde träna mer och på ett annat sött för slipad utsida.. För vems skull då?

Soffbord i svart hos Mio i Alingsås
Snyggt bord hos Mio som jag lockas av frestelser enellanåt..

Ta inredning. Älskar, älskar att inhandla secondhand och förvalta fynden väl med lite ny färg och kanske några knoppar. Gärna i svart och guld så att de passar in i mitt hem som jag älskar. Ändå hörrni, faller jag i frestelsen och lägger energi på att snegla på exklusiv inredning som jag egentligen är helt ointresserad av att lägga pengar på oavsett om pengar finns.. Det är som om hjärnan tappar bort mig, mina värderingar och fokus som är jag och som jag bottnar i emellanåt. Känner ni igen er?

Och människor- Att gå i fällan och högakta, tom niga åt någon eller några som liksom ska stå på en högre trappa.. När den lilla människans enkla steg kan vara det som ger så mycket mer.. Någon annans enkelhet kan vara det som ger din egna utveckling och livspotential styrka och kraft.
Ni vet det är inte alltid den som vi niger, bockar eller eller trånar efter som senare bjuder tillbaks, bjuder in eller på något sett beakar och ser dig och din storhet.

Tänk tom att den som har ekonomi och som du högaktat för dens ekonomiska status (kanske tom utan att egentligen veta om den är sann eller inte) inte är den som vill och kommer hjälpa dig och andra i nöd.. Tänk att den ekonomiska hjälpen och möjligheten finns hos den där lilla enkla människan som du förkastade och valde bort.. Sanningen kan vara en helt annan än vad hjärnan tror! Så dumt att fortsätta tro något annat eller hur?
Stort, större och mer, Kanske den lilla enkla människans stegande ändå är mer värd att vara ödmjuk till än att förkasta.
Vad tror du?
Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: