Öppen mottaglig, fullkomlig som ofullkomlig i en människas utvecklings potential

Det finns alltid människor som är mindre nyfikna på dig eller andra som person. Det finns alltid människor som gärna vill tillrätta visa dig eller andra och föra in dem i ledet efter att deras världskarta är den enda rätta. ( Så fel de har!)

Tur är att det också finns människor som är öppensinnade, flexibla och nyfikna på andra. Människor som stödjer i de steg vi tar utan att åsikta sitt egna egos synpunkter. Och de människorna tja, de är värda att ta ett extra steg för att ha runt omkring sig. Med dem menar jag inte ja-sägare, för att förtydliga. Utan människor som kan rådge realistiskt enkelt, konkret, ser vinsten i förändring istället för viljan att få rätt, men ändå kan låta bli att döma om du väljer att göra tvärtom. Och vart hittar man dessa kloka människor då?

Annelie Eng bär Gucci solglasögon vid sjön Aspen.
Jag, ofullkomlig som fullkomlig

Tja, kan vara så att i vanlig ordning handlar det om att börja med sig själv. Hur viktigt är det för mig att få rätt gentemot hur öppen är jag för förändring? Vilken respekt har jag för att alla vi människor gör så gott vi kan?

Med alla människor ingår alltså både vi själva och andra.

Om det stämmer att det vi ogillar, retar oss på hos andra är det vi är inte är tillfreds med hos oss själva, tja då är ju våra motspelare de bästa för att utveckla oss själva till det bättre. Verkar ju annars tokigt att fortsätta gå vidare med drag, egenskaper och handlingar som man ogillar hos sig själv, eller hur? Och motspelare med negativa drag, egenskaper och handlingar enligt det egna egot är fantastiska för utveckling även för den som inte ser sina egna mindre bra sidor. Det som krävs är bara öppenhet till att lära sig se och vilja till förändring och utveckling.

Hur öppen och mottaglig du är, vet bara du själv..
Det hos någon annan som tar din energi, som skapar irritation hos dig eller får dig att avsky. Hur nöjd är du med det hos dig själv?

Kom ihåg att ingen är fullkomlig och ingen är ofullkomlig. Varken död eller levande. Gäller oss själva som andra.

Bra fokus är att ha är Du är ok, jag är ok.

Take care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: