Pengar på hög, färska blommor eller ödmjuka förstående steg med tacksamhet i fokus för att finna lyckan?

Söndag första veckan i april. Den egentliga vårvärmen har låtit vänta på sig och idag vräker hårt smattrande regn ner. Det lovas trots allt strålande sol till eftermiddagen idag. Som jag längtar efter få hålla mina nyplanterade vårblommor sällskap på balkongen. En del av mitt mormorsarv vill släppa allt när solen strålar och sätta sig med hakan mot skyn. Glad och tacksam för arvet av den genen.

Penséer i balkonglådor. Nyplanterade vårblommor.
Nyplanterat på balkongen

Tills dess att solen strålar på låter jag vårens tulpaner i rosa ta över efter påskliljornas utblommande. Egentligen är det ganska enkelt att förhöja trivseln hemmavid genom att förära sig själv en blomkvast då och då. Färska blommor på bordet är något visst. Och tar man eget handlingsansvar över det hela så står det alltid en kvast på bordet som ger ökad trivsel till en själv.
Hur bra är ni på eget handlingsansvar, kontra lägga ansvaret på ert egna välbefinnande i andras händer?
Jag brukar också jobba med tacksamheten framför mina blommor. Det finns en stor tacksamhet hos mig i att ha råd att investera i en bunt blommor till mig själv. Och som jag har jobbat med att känna den känslan och se blommor till mig själv som viktiga och värdefulla. Kan vara så att varje gång jag känner den känslan så är det ett steg i riktningen mot att se och känna mig själv som värdefull samt vara tacksam för mig själv mitt liv mina steg och egenskaper. En fantastisk mycket bättre känsla och förhållningssätt än att tillåta mig att andra för minskar mig genom att tro sig vara för mer än andra.

Utblommade påskliljor hemma hos Annelie Eng
Ini är påsken och det gula förbi och blommornas färg byts ut

Kan vara så att medelålderns glans behöver ett verk av tacksamhet hos oss själva.
Eller vad tror ni?

Jag tänker att få är de som drar in ett flöde av pengar och håller sig väl trivsamma i sitt liv utan att jobba med tacksamheten och sig själva..

Rosa tulpaner tillsammans med vit divansoffa från Mio hos Annelie Eng
Hemmatrivsel med rosa tulpaner

Att samla pengar på hög gör få människor lyckliga men att vara givmild och ödmjuk med sina steg och val skapar mer lycka.

Nu fortsätter söndagen här med en blandning av jobb och to do..
Tacksam!

Take Care ! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: