Startar om med ett ja till mig själv

Att få till det där som jag vill och kan. Oj, vad jag har snurrat runt under den överskriften genom åren. Min flexibla ådra har allt som oftast fått mig att mer anpassa mig efter andra och annat, än mig själv och det som är viktigt för mig .

Spegel

Tror det ligger många generationer tillbaks i generna att lite grann ”glömma av”sig själv för andra. Tänker att det är av vikt att höja upp mig själv mitt värde och inte fortsätta de generna längre . För visst är väl jag lika värdefull som någon annan till att vara medelpunkt på min tid?

Skog

Såklart att under ungarnas uppväxttid så har mammarollen tagit mer plats än rollen som bara Annelie. Knappast något ovanligt i rollen som singelmamma. Speciellt inte där samarbete inte existerar med andre föräldern. Inget ovanligt det heller tänker jag, även om jag inte förstår dessa män som för varje ny kvinna de har vid sin sida, så byter de också ut sig själva och sina liv.. Det hoppas liksom in i ”nya kvinnors liv” och deras tidigare planeringar åsikter värderingar är som bortblåsta. Hur som, ”nya fruars klubb” som ska ha ett finger med efter egen vinnings skull, i allt, är en klubb som sänkt mig och förändrat tillvaron får både mig och mina ungar flera gånger om. Rekommenderar ingen medlemskap i den klubben! Numera måste jag säga att jag ser det som högst omanligt att låta bli samarbete med annan förälder om inte inblandning med nya fruars klubb finns. Tyvärr mer vanligt än många tror. Många gånger har jag frågat mig vad vinsten är för ”nya fruars klubb”, den egna vinningen, så klart. Men jag undrar, står de så långt känslomässigt ifrån sin partners barn ( fast att det skyltas med annat) , så de tror att de skapar bra i att sänka sin partners barns mamma? Tja, vi kvinnor är inte bara hyggliga varelser.. speciellt inte när det vaktas män..

Spegel 2

Numera är barnen större och klarar sig själva. Historien sitter såklart i deras gener också . Och det där att ha mer rättigheter än ansvar kommer inte från mig.. Däremot har jag nog genom åren ”vattnat” ett sådant beteende med att flexibelt prioritera bort viktigheten mig själv i min tid ..

väg

Mitt mål för hösten är att hitta fotfäste i att vara tydlig i ja och nej , för mig själv och till andra . I egen hög person i mitten av livet har jag all rätt att säga nej utan att någon har rätt att bete sig illa eller svara ohövligt. I egen hög person behöver jag jobba med att gå från dörrmatta till finaste blomsterkvast. Jag är en fantastisk person och jag behöver nu vattna mig mer av den meningen!

spegel 3

Precis som att träna hjärnan mentalt med hjälp av ljudspår att lyssna till, behöver jag schema för att träna upp min rörelse. Jobb vid hemma kontoret och Coronas begränsningar har gjort att rörelsen fallerat för mig . Inte dessa i sig själv, utan mitt sätt att förhålla mig till dem. Nu ska jag ändra på det. Under några veckor ska jag ta mig i form med start idag. 60 min promenad är nu gjord, 5,3 km blev det. Så nöjd! Känns som en god start till att göra det jag vill och kan på min tid. Och liksom mer säga ja till mig själv. Inplanerade aktiviteter av rörelse i almanackan kommer också innebära mer nej till andra. Vilket också är ok. Det ska jag öva min hjärna och andra med. Take Care! Kram A.

3 svar på ”Startar om med ett ja till mig själv

      1. Kommer att börjar träna lite sprint och styrka, mest för att jag tycker det är skönt att få springa av sig lite. (sen börjar jag går upp i vikt fort nu)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: