Styrkan ligger i att bemöta mig och dig som ok.

Gårdagen blev en blandning av både vanligt förekommande ingredienser i vardagen och några icke lika vanliga. Det är skönt att ha basen i jobbuppdrag med samma typ av arbetsuppgifter. Även om jag tycker om att utveckla mig och lära mer. Men just när annat och nytt trillar in är den igenkännande vardagen så god att få till jämn balans med ihop med det överraskande. Fast att vi önskar behöver ju inte överraskningar alltid vara av god natur.. Nytt och överraskande jämnt och ständigt och i ett? Nej, jämn balans är att föredra

Just det där att förhålla sig till blandningen av yrkesroll och mammaroll utan att stressa upp mig, utan att alltid låta samma gå före det andra och utan att släppa mina värderingar. En ständig övningsväg. Ibland kan det ena överraska det andra och då ta energi.

Att använda sig av fackmänniskors kunskaper och sina egna erfarenheter är en bra struktur. Ger iallafall mig mer när ”överraskningarna” duggar tett. Och lugn är bra för att inte gå infällande att fatta beslut efter känslostormar oavsett de är av glädjande eller sorgsen karaktär.

Ingen kan göra allt som ni säkert också vet. Men generna i mammarollen säger mig gärna att jag borde kunna fixa allt när det gäller mina ungar..

Men ibland tar överraskande situationer såpass mycket energi även på en singelmamma att även hon behöver andrum och vila.

När helst kan även en singelmamma möta den sortens människor som gärna ser sig själva som tillräckliga och bemöter mig eller någon annan som otillräcklig. Jag frågar mig vad det är som ger dem rättigheten? Det finns ingen rättighet till detta beteende, ingen! Ett sådant bemötande är sååå omoget och tyder även på det. Är man intresserad av mångfald och människors lika värde använder man sig istället av att stärka människor genom att bemöta dem som tillräckliga istället för otillräckliga.

Stegande i rask takt där rätt tankar får komma till och skit tankar får springa väck. När ett egot ser sig själv som tillräckligt och bemöter någon annan som otillräcklig är den svaga länken egot som ser sig själv för mer än andra.

Skönt det där att komma till rätta med tankar. Stegande funkar bra även när regnet börjar falla. Kanske blir stegen ännu mer kraftfulla då?

Nöjd med min dag och mina handlingar. Struktur och erfarenhet gav info från fackmänniskor. Stegande gav klartänk i att det ligger så mycket olycka och underlägsenhet i översittarbeteende mot andra människor.

Styrka ligger istället i tänk som ” jag är ok, du är ok”.

Och visst är det så att du är lika ok som jag och jag är lika ok som du, eller hur? Take Care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: