Vad pratade du om?

För visst har även du trott på ” sanningar du hört och fört dem vidare utan att checka om det är en sanning?

Söndag. Långfrukost. Krig i världen kräver sin reflektion. Hur vill jag bemöta & hur blir jag bemött? Hur bemöter jag & hur bemöts jag? Lägger till att vi alla enbart kan förändra oss själva.. Funderar vidare på ett kanske mer aktuellt ord än någonsin, KÄLLKRITIK. Tror bestämt att vi alla kan öka vårt självkritiska jag.

Källkritisk är av viktigt vad gäller nyhetsinformation i stort som smått. Är det en etablerad nyhetsbyrå bakom en nyhet?

Är en bild eller en text på sociala media som Facebook eller Instagram med automatik en sanning?

Det egna ansvaret är att checka sanningshalten innan vi tror på, delar och för information vidare.

Kanske var du så sent som igår delaktig i samtal OM någon som inte tog plats vid bordet. Var upplevelser eller sanningar om personen som talades om..? Med istället för om är bra fokus för gott resultat!

Funderar vidare på ordet mod. Och mod börjar alltid med oss själva. Att stå stadigt på egna ben och att stå upp för. Tufft lärorikt men alltid mer givande än att fegspela vända kappan efter vinden eller t.o.m. nyttja andra för egen vinning skull.

Att inte ta ställning är att ta ställning! Så det så!

Imponeras av modet i världen idag. Demonstrationer mot krig i land och på gator där åsikten inte är tillåten! Och tänk hörrni, det finns trots allt modiga män som står stadigt kvar för sitt land och sitt folk fast att det blåser kolsvarta vindar!

Ber till gudarna vinden vänder och att styrkan i tillsammans mot krig står högst upp och stadigt gr fast snarat!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: