Vinter i paradiset när friheten kommer

Den vintervita vyn lyser vackert utanför mina fönster. Min längtan till varmare tider får stå tillbaka. Här och nu är landskapet fantastiskt fint!

Det är liksom vinter i paradiset. Är min hemkommun paradiset kan man undra? Jag tänker att allas vår hemmiljö och hemkommun blir härligare att stega i om det ses och tänks som paradiset. Ju mer vi ser de miljöerna som paradiset kan vi öva in att se allt det vackra i miljöerna. För visst mår vi bättre av att se det vackra än det mindre vackra?

Kan vara så att vi om en timme får besked om att vi står inför en ny tid. Pandemirestriktionerna kan vara på g att slopas. Friheten väntar, iallafall för oss som är vaccinerade. Jag funderar över känslan. I 2 år har vi levt i Corona pandemin. Rädsla, dödsångest, försiktighet, lärande, nytänkande mm har varit i fokus.

Jag har varit rädd, jag har känt dödsångest och jag har lärt, tänkt och agerat på ett nytt sätt. Frågan är nu om jag kommer slopa allt det nya och gå tillbaka till mitt gamla jag och gamla rutiner..?

Vi får se om och när friheten är här efter statsministerns pressträff idag om ca en halvtimme.

Frihet under ansvar med stor ödmjukhet till oss själva våra medmänniskor och försett högre syfte. Även om restriktionerna ev släpps helt och hållet nästa torsdag 9 februari så tror jag vi alla har nytta av ett försiktighetstänk när vi stapplar oss ut i friheten igen.

Take Care! Kram A.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: