Home made by me och mina möbler får nytt utseende och finfin yta genom grundligt arbete och färgborttagning!

Minnet sviker mig angående när i livet som jag började att ta till vara, renovera och måla om gamla möbler. Kanske ligger det latent i mitt mormorsarv att inte göra sig av med hela ting. Kan också vara så att det stimulerar min kreativa ådra tillsammans med att mina inkomster inte alltid har räckt till att köpa nytt..

Åren har gett mig erfarenhet av att ha tagit bort färg, slipat och målat om flertalet av hemmets möbler. Resultatet har många gånger blivit ett helt nytt utseende på flertalet av dessa möbler. Byråer, hurtsar, bord, hyllor etc har fått byta färg efter nya inrednings idéer och färger. 

Annelie Engs svartmålade köksbord
Mitt furubord blev som nytt!

Även om det numera är svart färg som gäller för mig när en möbel ska målas om, så har det inte alltid varit så. Mormors gamla 40-tals byrå har haft mängder med olika färger. Jag tror också att det är just den numera svarta byrån som en gång i tiden lärde mig vikten av ordentlig färgborttagning innan ny färg målas på. 

Annelie Engs svartmålade buffé
Mitt fina skåp svartmålat av mig

Första minnet av just färgborttagningsmedel är vid diskbänken i min första egna lägenhet. Jag slinter med burken och från en sekund till en annan lossnar fläckar av färg på mina blåmålade köksluckor. Sedan dess har jag varit mega försiktig vid färgborttagning, samt mycket tacksam att medlet inte skvätte i mina ögon..

Annelie Engs blåmålade köksluckor i första lägenheten
Mina gamla blå köksluckor i första lägenheten

Jag är av uppfattningen om att både hållbarhet, miljö och plånboken gynnas av att återbruka istället för att kassera. Här kommer möbelrenovering in. Jag blir otroligt glad varje gång som jag skapat ett nytt resultat på en gammal möbel. Bonus är också att det har besparat mig och min ekonomi kostnader samt att jag har satt min personliga prägel på möblerna.. Jag brukar skoja om att större delen av mitt möblemang är ”homemade by me”.

Med detta sagt är det också en självklarhet för mig att skriva denna text i samarbete med ett företag som erbjuder färgborttagningsverktyg. För vet ni ju mer grundligt jag tar bort gammal färg, ju mer glänsande fin blir den nymålade ytan på en gammal möbel. Det är A och O för strålande resultat! 

Gammal färg som avlägsnas med rätt verktyg gör att nästan vilken möbel som helst kan blir som ny ! Grundlig borttagning och vips blir sedan den enklaste möbel den mest eleganta även i ditt hem. 

Värt att ta till sig, eller hur?

Take care! Kram A.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: