(Reklam för Fjällbrynt Sverige )
Emellanåt förvånar jag mig själv väl. Blev lite spontant bakande igår. Gillar som ni vet att gå efter min känsla och suget igår efter något chokladigt gott fick styra.
Vad passade väl bättre än att få till lyxigt krämigt goda tryffelpraliner med nötter på?
Ett för mig helt nytt recept. Mycket enkelt sådant.
Visst ni att messmör funkar ypperligt som ingrediens i bak och matvecka?
Själv hade jag ingen aning om detta. Min erfarenhet av messmör är som utflyktsmackor , under mestadels vintermånaderna under skolåldern. Typ vid skridskoåkning och vid pulkbacken
Men nu hörrni, nu har jag lärt mig något nytt som jag gärna delar med er!! Se till att ha en burk messmör i kylen- såååå användbart!!
Och resultatet av bakningen i går?
Nämen alltså så vansinnigt goda dessa tryffelpraliner blev!! Tack Fjällbrynt & Smakbox för recept och bästa ingrediens!!!
Påminner också om att nyttja min min personliga kod hos Smakbox: ANNELIEENG ger 25% rabatt vid gåvoköp- vem vill inte ha en smakbox i present??- samt också 25% rabatt på första boxen i en ny HELT bindningsfri prenumeration!!)
——-
Kan varmt rekommendera att göra en sats av receptet nedan och sedan förvara dina tryffelpraliner i kyl eller frys. På det viset finns det alltid det där lilla extra att plocka fram till en fika stund.
Förstå vad ni höjs i skyarna på det viset eller hur?
Allt som oftast dricker jag slätt kaffe. Med havremjölk i. Men ni vet ibland så behövs en liten extra bit till kaffet.
Kanske står den där personen åter utanför din dörr som du tidigare genom åren enbart kunnat bjuda på torra ostmackor…
Eller också kanske du själv behöver höja dig själv eller liksom lyxa till en liten stund på tu man hand med dig själv?
Likaväl som dessa tryffelpraliner också passar finfint att bjuda församlingen på till vårens kalas.
Våren i all ära men snart stundar kalasens månaderna för mig och de mina. Sist ut för detta år blir 20 åringen och innan dess har vi förhoppningsvis firar både eminent 90åring och flertalet ojämna födelsedagar..
Tror bestämt att tryffelpraliner kommer serveras ståtligt på kaffebordet till några av dem. Så vansinnigt bra att kunna förbereda innan och bara plocka fram när det är dags för kalas och servering.
Håll till godo och njut när du stoppar tryffeln i munnen!
Recept Tryffelpraliner!
300gr riktigt mörk, fin choklad
1,5 dl vispgrädde
150gr Fjällbrynt messmör
30gr smör
2dl grovhackad rostad saltad mandel
Tillredning
Hacka chokladen och lägg i en skål
Koka upp grädden tillsammans med messmöret och häll över chokladen
Tillsätt smöret i små bitar och rör tills tryffeln känns jämn
Lägg bakplåtspapper i botten på en form i ca strl 20x 25 cm
Höll i chokladröran och strö över mandelhacket Låt stelna i kyl el frys. Skär i bitar Servera och njut!
Snart lunchwalk här och lite praktiska göromål med lika delar pappersgöra som att röja skåp. Har man inte att göra skaffar man sig det.
Take Care! Kram A.