Mental träning hämtar hem mig snabbare från dikeskörning

Att träna mentalt innebär inte att jag inte dikeskör eller drabbas av negativa tankar. Det innebär att ju mer jag tränar mentalt, ju fler verktyg skaffar jag mig till att hämta hem mig till landsvägen snabbare igen. På samma vis som andra muskler tränas på tex gym. Ni vet, tränar ni regelbundet era benmuskler blir bena starka och svarvade. Ni orkar mer vad gäller att stega framåt. Och ni måste underhålla med regelbunden träning för att håll era benmuskler i fortsatt schack.

Hjärnan funkar på samma sätt. Regelbunden mentalträning ger resultat och behöver också sitt underhåll för att kunna ta sig ur rondellkörningar, tokiga tankemönster och för att tänka nytt.

Visste ni att vi tänker omkring 60000 tankar per dag. Dessvärre är inte ens 5% nya tankar!!

Vilken tanke vill du göra om till en ny tanke?

Annelie Engs spegelbild. Annelie Eng i spegeln. Annelie Eng i träningskläder. Annelie Eng i svartsjuka. Annelie Eng i Nike jacka
En aningen svettig efter 5km pw

Innebörden av det är att varje människa bär med sig ärvda tankar från generationerna innan. En del bra, en del mindre bra och mer ämnade för generationen innan.
Vilka ärvda tankar bär du på?

Annelie Eng framför spegeln. Annelie Eng i spegeln. Annelie Eng i Nike kläder.
Svart även i träningskläder

Ibland påverkas vi negativt i lika väl våra egna val som andra människors val. Ingen är ju fullkomlig!

En alldeles för varm jacka på gårdagens 5 km gjorde mig alldeles för svettig & skapade irritation i min känsla över mitt jackval. Vansinnigt klibbig av svett och irriterad i känslan!

Efter en lång svalkande dusch bestämde jag mig för att jackans resultat av att svettas bidrog till ett mer effektivare resultat av min powerwalk. Och vips blev jag nöjd i min känsla och sträckte på mig.
För att inte skapa en repris blir lärdomen att slänga ett extra öga på utomhustemperaturen innan pw och inte bara göra påklädning efter fönstervyn.

Små lärdomar och knep varje dag för att styra tanken och mig själv åt ett bästa välbefinnande.

Take care! Kram A.

Ett svar på ”Mental träning hämtar hem mig snabbare från dikeskörning

  1. Absolut! Bara att träna på koncentration är ju som att träna en muskel. Försök fokusera på disken. Se hur många koppar du klarar!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: